Десять років вірності спорту

Державна служба зі спорту ПМР відзначила ювілей. Цього особливого дня представники органів державної влади та видатні спортивні діячі зібралися разом на урочистій церемонії.


За довгі роки злагодженої роботи відомство накопичило значний перелік заслуг та досягнень. Від імені Президента ПМР Вадима Красносельського вітальний адрес учасникам заходу оголосив представник Адміністрації Президента Микола Мициков.

Усіх спортсменів, педагогів-тренерів, учителів фізичної культури, співробітників спортивних установ із професійним святом – Днем працівників фізичної культури та спорту привітав також Голова Верховної Ради Олександр Коршунов. Він висловив щиру подяку придністровським спортсменам, які виборювали й виборюють призові місця в Росії, в країнах далекого і близького зарубіжжя, на міжнародних змаганнях і турнірах.

Голова Уряду ПМР Олександр Розенберг також високо оцінив діяльність структури та у своєму посланні до знаменної дати зазначив:

«Придністровська земля завжди славилася спортивними здобутками, а наші спортсмени дивували та захоплювали своїми перемогами на місцевих і міжнародних змаганнях. Для розвитку цього напряму та залучення до нього дедалі більшої кількості придністровців, зміцнення позицій на міжнародній спортивній арені було створено профільну Держслужбу».

Таким чином, головна роль цього органу державної влади полягає насамперед у розвитку та підтримці активного способу життя серед населення. І судячи з тих новин, якими практично щодня наповнюється сайт служби, його працівники успішно реалізують ці цілі, вкладають душу у свою справу та активізують розвиток багатьох спортивних рухів у Придністров’ї.

Поміж найбільш яскравих і масових можна назвати акцію «Ми за ЗСЖ», футбольне змагання «Шкіряний м’яч», регату «Сім’я Президента за здоровий спосіб життя». Крім цього, співробітники структури повідомляють про всі перемоги наших атлетів та надають підтримку перспективним талантам.

Важливо відзначити: окрім вшанування численних успіхів відомства, гості заходу об’єдналися довкола ще однієї спільної мети – пропаганди здорового способу життя. На тлі святкової атмосфери, колеги та любителі спорту обмінялися ідеями та планами, спрямованими на ще більш активну участь у збагаченні культури та спорту республіки.

«Співробітники Державної служби зі спорту з великою віддачею та відповідальністю ставляться до виконання першочергових завдань щодо забезпечення і проведення на високому рівні республіканських спортивних заходів. Найяскравішим і найбільш видовищним святом у республіці стало щорічне проведення президентської регати з веслування на човнах класу «дракон», – оголосила привітання від імені В’ячеслава Соколенка заступник начальника Держслужби зі спорту.

Працівники відомства та спортсмени, у свою чергу, були високо оцінені та відзначені заслуженими нагородами. В урочистій обстановці кількох осіб удостоїли почесного звання «Відмінник фізичної культури та спорту ПМР». Це підтвердження їхніх видатних результатів наполегливої праці, безумовно, стає прикладом та натхненням для молодого покоління, закликаючи його також брати активну участь у спорті та підтримувати фізичну активність на належному рівні.

Як ми вже переконалися, відданість та прихильність до спорту здатні не лише об’єднати людей, а й надихнути їх на визначні дії та реалізацію великих проектів. Десятирічний шлях Державної служби зі спорту залишив відбиток у серцях усіх, хто вірить у силу спортивного духу та його здатність створювати позитивні зміни в житті суспільства.


Олександра ТИМКО.

Фото: sport.gospmr.org