Нагороди до професійного свята

Жителі Придністров’я відзначили День будівельника. У Палаці Республіки відбулася урочиста церемонія, присвячена вшануванню кращих співробітників цієї галузі.


На заході були присутні: перший заступник Голови Уряду – міністр економічного розвитку Сергій Оболоник, депутат Верховної Ради Григорій Дяченко, будівельники, ветерани галузі.
Від імені всього Міністерства економічного розвитку та від себе особисто працівників і ветеранів-будівельників тепло привітав Сергій Оболоник:

«На сьогодні галузь активно розвивається і посідає одне з провідних місць в економіці Придністров’я. Використання сучасного обладнання та новітніх технологій дало можливість ввести в експлуатацію велику кількість нових об’єктів.
Ми бачимо, як завдяки зусиллям будівельників країна перетворюється на краще, стає привабливішою і надійнішою. У цьому величезна заслуга ветеранів, членів трудових колективів будівельних підприємств, їхніх керівників. На сьогодні їм доводиться працювати в непростих умовах, але висловлюю впевненість, що спільними зусиллями ми зможемо розв’язати більшість гострих питань. Держава й надалі продовжить розвивати галузь і надаватиме їй підтримку, керуючись державними програмами, забезпеченими коштами Фонду капвкладень».

Григорій Дяченко також звернувся до винуватців свята з найкращими словами й оголосив вітальний адрес Голови Верховної Ради Олександра Коршунова. У документі стверджується, що праця будівельників помітна кожному і тому має особливу суспільну значущість. Надійна та якісна робота будівельного комплексу Придністров’я сприяє розвитку економіки, забезпечує основне завантаження виробництв та зайнятість населення в суміжних галузях.

Кращим представникам будівельної галузі Сергій Оболоник та Григорій Дяченко вручили державні нагороди: орден «Трудова слава», медалі «За трудову доблесть» та «За відмінність у праці».

Старший інженер-диспетчер ЗАТ «Тирбудмеханізація» Юрій Панчук удостоєний медалі «За відмінність у праці». На підприємстві він трудиться вже п’ятий рік. До його обов’язків належить розподіл техніки (крани, екскаватори) за замовленнями населення та підприємств.

На церемонії також назвали імена переможців та лауреатів традиційного республіканського конкурсу «Краща будівельна організація року». Переможцем у категорії «Найкращий працівник у галузі виробництва будівельних матеріалів» став бригадир електриків, слюсар ВАТ «Тираспольський цегельний завод» Петро Головатюк. Він розповів, що на підприємстві працює вже 54-й рік.

«Цегла – це найпопулярніший, доступний та практичний будівельний матеріал, який широко використовується під час зведення різних будівель та споруд. Він відрізняється високою міцністю, надійністю, довговічністю. Я гордий тим, що наша продукція має попит у республіці завдяки будівельним та ремонтним роботам за програмою Фонду капітальних вкладень. Вдячний організаторам конкурсу за високе визнання моєї роботи», – сказав він.

Переможцем у номінації «Найкраща проектна організація» назване столичне ТОВ «ВВБ Інжиніринг». За словами директора підприємства Сергія Молчана, штат налічує десять співробітників.

Позитивним є те, що організація поповнюється молодими кадрами. До основних функціональних напрямків компанії належать: архітектурна діяльність, інженерні дослідження для будівництва, проектування і зведення будівель та споруд, містобудівне планування територій і поселень республіки.

Цього дня для будівельників підготували цікаву насичену святкову програму. Державний квінтет «Ліберті», студія сучасного танцю «Феєрія», народний вокальний колектив «Фортуна» подарували їм яскраві музичні композиції.


Володимир ДАНИЛОВ.

Фото автора.