Лідерство «Шерифа» не піддається сумніву

Футбольний клуб із Тирасполя продовжує впевнено лідирувати в турнірній таблиці Суперліги Молдавії.


У третьому турі «жовто-чорні» на полі СК «Шериф» приймали команду ФК «Дачія–Буюкани». У новому сезоні Суперліги ця гра стала першою, яку тираспольчани провели вдома. Керівництво клубу зробило вхід на матч безплатним для всіх уболівальників.

Гравці «Шерифа» порадували своїх шанувальників яскравою грою і створили велику кількість гольових моментів біля воріт суперника. У результаті гра завершилася з вагомим рахунком 5:0 на користь «жовто-чорних».

На післяматчевій конференції головний тренер ФК «Шериф» Роберто Бордін поділився своїми спостереженнями та враженням від гри: «Попри такий рахунок, матч не був легким для нашого клубу. Я похвалив футболістів за сьогоднішній результат та чудову гру, але розслаблятися не можна».

Одним із кращих гравців матчу став голкіпер Віктор Страйстар. У своєму інтерв’ю він поділився радістю, що не пропустив жодного м’яча в дебютному матчі: «Гра була чудовою, нам вдалося показати видовищний футбол. Дуже радий, що ми виграли, особливо вдома. Сподіваюся і надалі успішно захищати ворота тираспольчан».

Сповнені позитивними емоціями були й любителі футболу. Ігор із Рибниці разом з усією сім’єю на вихідні приїхав до Тирасполя. Він розповів, що за можливості не пропускає жодної гри в столиці Придністров’я. «Упродовж останніх років «Шериф» провів непогану єврокубкову кампанію. Яскраві перемоги в матчах Ліги чемпіонів над мадридським «Реалом» та донецьким «Шахтарем» стали легендарною частиною переможної історії «Шерифа». Радий, що сьогодні побував на цьому поєдинку та підтримав команду», – поділився він.

Столичний уболівальник Андрій постійно відвідує домашні матчі «ос» на стадіоні. За його словами, перемоги «Шерифа» стали гарною рекламою для Придністров’я. «Безумовно, іноземцям цікаво, звідки цей клуб, який став сенсацією в Лізі чемпіонів, – сказав тираспольчанин. – Кожен матч ми дивимося й аналізуємо разом із сином. Він гаряче підтримує «жовто-чорних», оскільки й сам відвідує футбольну секцію. Сподіваюся, що в майбутньому стане професійним футболістом».

ФК «Шериф» продовжує свій успішний виступ у європейському клубному турнірі Ліга Європи. Суперником наших футболістів у четвертому кваліфікаційному раунді є фарерський «Клаксвік».
Власною точкою зору відносно майбутнього опонента в інтерв’ю журналістам поділився Роберто Бордін: «Хороша і сильна команда показала непогані результати. Свідченням цього є перемоги в Лізі чемпіонів над «Ференцварошем» та «Хеккеном». Наш тренерський штаб детально вивчив сильні та слабкі сторони гри фарерської команди. Запорукою нашої успішної гри є дисципліна».

Перша гра між суперниками відбулася на Фарерах 24 серпня. Поєдинок завершився з нічийним рахунком 1:1.

Матч-відповідь суперники проведуть у Тирасполі 31 серпня.
Важливим аспектом матчів із «Клаксвіком» є те, що обидві команди продовжать свій виступ у європейських футбольних турнірах. Переможець матчів – на груповій стадії Ліги Європи, а команда, що програє, – на груповій стадії Ліги конференцій. Це означає, що восени тираспольчани проведуть три гри на домашньому полі, а три – в гостях. Придністровські вболівальники футболу матимуть можливість побачити європейські клуби в Тирасполі.


Микола ЮРКЕВИЧ.