Відродився ярмарок робочих місць

На майданчику перед Центром соціального страхування і соціального захисту Слободзейського району та м. Слободзеї зібралося кілька десятків жителів. Приводом став ярмарок вакансій робочих місць, організований відділом ЦСС і СЗ.


Це одна з традиційних форм діяльності співробітників установи, які надають сприяння громадянам у працевлаштуванні, а роботодавцям – у підборі необхідних кадрів. Таким способом відбувається встановлення безпосереднього контакту між громадянином і роботодавцем, а також інформування населення про наявні вакансії в організаціях і підприємствах району.

Учасники ярмарку мали можливість ознайомитися з вакансіями у Слободзеї та в районі. 29 підприємств різних форм власності заявили 286 вільних місць, а безпосередню участь взяли представники дев’яти підприємств та організацій: МУП «Суклейське ПУЖКГ», Слободзейське РВВС, ТОВ ТПФ «Интерцентр-люкс», ДУ «Слободзейський центр гігієни та епідеміології», ТОВ «ЕвроРостАгро», ДУП «Водопостачання та водовідведення», Слободзейська філія «Республіканські зрошувальні системи», Слободзейська ЦРЛ, МДОУ «Детский сад «Колосок».

 «Чудовою нагодою знайти роботу до душі скористалися 150 осіб, а роботодавці мали шанс поповнити штат співробітників. Невипадково ярмарок вакансій провели в день, коли установу відвідують безробітні громадяни, які стоять на обліку, – сказала заступник директора ЦСС і СЗ Надія Урека. – Представники організацій та установ району розповіли про вимоги до кандидатів на певні посади, про переваги роботи та можливості працевлаштування. Багато відвідувачів проявляли непідробний інтерес до пропонованих вакансій.

На роботу запрошували слюсарів, механізаторів, зварювальників, трактористів, майстрів об’єктів водовідведення, машиністів екскаватора і бурової установки, швачок, медсестер і санітарок, інспекторів ДПС, оперуповноважених кількох груп РВВС та інших.

Раніше такі заходи були традиційними й мали більший масштаб. Пандемійні роки перервали практику проведення ярмарків вакансій. Нинішнього року ми її поновлюємо і сподіваємося на активнішу участь підприємств району в наступних ярмарках».

Цього дня трьом громадянам дали направлення на роботу, а тим, хто не визначився з вибором виду діяльності, пропонували пройти навчання, перенавчання чи підвищення кваліфікації.


Олег ГАВРИЛЕНКО.

Фото: slobodzeya.gospmr.org