Подія, про яку давно мріяли

У Первомайську Слободзейського району на Медовий Спас, 14 серпня, на дзвіниці вдарили у дзвін, підняли хрест над храмом, що будується, і встановили його на центральному куполі. Відкриття самого ж храму заплановане на 21 листопада, в Михайлів день, коли селище відзначатиме престольне свято.


На урочистому заході були присутні Президент ПМР Вадим Красносельський із дружиною, глава держадміністрації Слободзейського району та м. Слободзеї Василь Тищенко, представники козацтва, інші гості та жителі Первомайська.

Як відомо, про будівництво храму просили місцеві жителі, які до цього могли відвідувати тільки невеликий молитовний будинок.

Вадим Красносельський доручив виконати прохання людей і тепер тримає реалізацію проекту на особистому контролі. Йдеться про внутрішнє оформлення храму, освітлення та озеленення прилеглої території, встановлення ліхтарів і лавок уздовж алеї.

Молебень і освячення хреста звершив архієпископ Тираспольський і Дубоссарський Сава. Він привітав селян із цією святковою подією і висловив подяку Президенту, який посприяв початку будівництва храму і приділяє пильну увагу цьому процесу на всіх етапах.

Вадим Красносельський назвав події, пов’язані зі зведенням храму, встановленням Хреста, освяченням і першою церковною службою головними в історії будь-якого населеного пункту:
■ «У цей прекрасний літній день усі ви зібралися тут, щоб відчути особливу енергетику і бути присутніми на події, про яку так довго мріяли».
Президент подякував представникам Тираспольсько-Дубоссарської єпархії, адміністрації селища та району, а також будівельникам. Він звернувся до козаків із проханням оберігати храм.
■ «Це той приклад, коли всі роблять свою справу так, як треба», – сказав Глава держави й підкреслив, що освячення та встановлення хреста – незабутня подія в історії селища.
По завершенні заходу почесні гості оглянули приміщення зсередини. Президент обговорив з В. Тищенком та керівниками підрядних організацій плани проведення подальших робіт.
Храм стане частиною великого паркового комплексу селища. Поруч із ним вже ведуть облаштування місць для паркування авто, під’їзних шляхів і тротуарів.


Антоніна ПАЛАМАРЧУК.

Фото: slobodzeya.gospmr.org