ШАНОВНІ ШКОЛЯРІ ТА СТУДЕНТИ, ПЕДАГОГИ Й БАТЬКИ!

Від імені Уряду Придністровської Молдавської Республіки та від мене особисто прийміть найщиріші вітання з Днем знань!

Перше вересня – свято першого дзвоника. Це найбільш пам’ятний, зворушливий і радісний день для всіх, хто переступає поріг організацій освіти. Початок навчального року для педагогів – перспектива відкривати учням дивовижний світ знань, удосконалювати свої професійні навички. Для дітей – незвіданий маршрут захопливого шляху премудрості, нові успіхи та відкриття. Особливо важливий цей день для першокласників і для тих, хто незабаром вийде за стіни навчальних закладів і зробить перший крок до самостійності.

Навчальний рік – прекрасна можливість проявити себе не тільки в навчанні та спорті, а також знайти справжніх друзів. Здобутий у цей період багаж знань і навичок стане платформою для старту в доросле життя, визначення свого місця в сучасному суспільстві.

Світ стрімко змінюється, і досягнення науково-технічного прогресу створюють нові форми освоєння знань, оновлюються методики навчання, інфраструктура освітніх організацій, але незмінним у цьому процесі залишається місце вчителя. Завдяки вашому педагогічному талантові, мудрості й терпінню, можна бути впевненим, що майбутнє республіки – за освіченими, професійними та успішними людьми.

Нині ми з надією дивимося на наше молоде покоління. Переконаний, що вам під силу освоїти програму навчання, стати висококваліфікованими фахівцями, які вміють творчо мислити та знаходити раціональні рішення. На цьому складному етапі завжди поруч із вами будуть рідні люди, мудрі наставники й підтримка держави. Знаю, кожен із вас може внести гідну лепту в розвиток Придністров’я.

Дорогі школярі та студенти, педагоги й батьки! У цей святковий день бажаю вам нових досягнень у цьому навчальному році, добробуту, подолання труднощів у розв’язанні нових завдань! Дерзайте, мрійте, творіть!

З повагою Голова Уряду О. РОЗЕНБЕРГ