«Хай у вас і у нас все буде гаразд!»

Таку щиру українську пісню подарував ансамбль української пісні «Хуторянка» села Ближній Хутір мешканцям будинку № 19, що на вулиці Юності в Тирасполі. Пісень та танців було ще багато, а на завершення святкування і малому, і старому дістався шматок чудового торта.

З якої нагоди, запитаєте ви? А з тієї, що в неділю, 23 жовтня, жителі святкували 50-ту річницю від дня здачі в експлуатацію свого п’ятиповерхового будинку. Це вже не перший такий будинок-ювіляр у столичному мікрорайоні Октябрський. Нині мешкають у ньому ще ті люди, які пам’ятають своє хвилювання, коли переступали поріг власного помешкання в пору своєї юності. У домі всі знають одне одного, допомагають, чим можуть, виходять дружно на суботники. Подвір’я прибране, живими квітами засаджене, і пофарбовані в зелений колір лавочки та невисока загорожа роблять двір затишним, приємним для відпочинку.

Відзначити день народження дому допомагали керівництво підприємства легкої промисловості «Тиротекс» разом з депутатом Тираспольської міськради Павлом Солодким. Людина небайдужа, він із задоволенням приймає запрошення від тираспольчан, які мешкають на його виборчому окрузі.

З обіду встановили музичні колонки, привезені з підприємства. У дворі розвісили кольорові прапорці та повітряні кульки. Погода, всупереч прогнозу, видалася сонячною. Осінній холодний вітер не завадив щасливим ювілярам: невгамовна малеча бігала наввипередки, ветерани та люди старшого віку поважно сиділи на лавках.

Цього святкового дня вшановували найстаріших мешканців будинку і ветеранів війни та праці, вітали ювілярів і багатодітні сім’ї. Не забули й про найменших жителів. Від щирого серця побажали школярам успіхів і блискучого майбутнього. Подякували жінкам, які доглядають за квітами біля своїх під’їздів, оскільки їм не байдуже, як виглядає їхнє житло. Піклуються вони й про стосунки між сусідами, запобігаючи конфліктам за допомогою святкових заходів, що об’єднують мешканців. Кожен із них отримав грамоту та подарунок від депутата, для кожного знайшлося добре слово.

Павло Солодкий каже, що найкращим результатом його праці є добра і щира посмішка людей, які до нього звертаються. У день народження цієї п’ятиповерхівки до нього посміхалися люди різного віку. Створенню веселого настрою сприяв і ансамбль «Хуторянка» своїми запальними піснями. По завершенні урочистої частини танцювало все подвір’я.

Українська пісня розворушила навіть нахнюплених, а смачний торт додав позитивних емоцій. Свято вийшло на славу.

Юлія   ПОНОМАРЕНКО.