Світе, зустрічай мене оновленим!

«Нарешті, я не просто школяр. Я – справжній ліцеїст», – так 19 жовтня думає кожен восьмикласник, який прийшов до Тираспольського теоретичного загальноосвітнього ліцею.

Відтепер перед ними відкриваються нові можливості. Тому всі восьмикласники з нетерпінням чекають 19 жовтня – Всесвітній день ліцеїста. Вони з хвилюванням готуються до цієї події: виготовляють конфедератки, вчать ліцейський гімн і репетирують свої виступи на святі. Адже в такий відповідальний день не можна схибити.

Наш ліцей перейняв кращі традиції Царськосельського ліцею і за 26 років роботи випустив близько 4 тисяч талановитих, цікавих і неповторних учнів, які прославили цей навчальний заклад у Придністров’ї і далеко за його межами.

З самого ранку 19 жовтня все ліцейське братство співало, танцювало, акторствувало. Промови педагогів підтримували новачків і мотивували їх на нові звершення. Святкові заходи змінювалися одне за одним: концертна програма, презентація альманаху «19 жовтня»; театральна постановка «Про лицарів, про доблесть, про славу».

І ось настав кульмінаційний момент свята: всі присутні в актовому залі заспівали гімн ліцею. А потім 160 схвильованих восьмикласників виголосили клятву ліцеїста. Вони обіцяли гордо носити це звання, завжди бути чесними й грамотними, а також не забувати рідний навчальний заклад.

Після цього новоспечені ліцеїсти розійшлися по своїх класних кабінетах, обговорюючи все пережите знову й знову. «Як приємно відчувати себе ліцеїстом. Я розгортаю нову сторінку свого життя. Світе, зустрічай мене оновленим!» – умиротворено підбив підсумок минулого дня мій сусід по парті.

19 жовтня 2017 року виголосили клятву ліцею і наділи чорні конфедератки 160 дітей.

Стас   ЛЮБОВЕЦЬКИЙ.