Спорт і водночас соціальна підтримка

Клуби спортивного об’єднання «Fitness Mafia» вже багато років допомагають придністровцям підтримувати себе в належній фізичній формі. Цього року вони розширилися та презентували новий безпрецедентний проект із великим соціальним пакетом для кількох пільгових категорій громадян.


У 2018 році компанія відкрила свій перший тренажерний зал і паралельно організувала громадську діяльність. Благодійні акції, безкоштовні тренування, популяризація здорового способу життя стали невіддільною частиною функціонування фітнес-клубів і тренерського складу.

Ще тоді ініціатор такого спортивного руху Віталій Кожокару хотів відкрити об’єкт не для одержання прибутку, а для його самоокупності. Головною метою підприємець бачив втілення власної мрії про доступний спорт для всіх.

Реалізувати цей задум йому вдалося після довгих років пошуку відповідного приміщення. Тепер у столиці на вулиці 25 Октября, на третьому поверсі торгового центру «Тирасполь», відкрито новий спортивний простір. У його назву хотіли вкласти глибокий зміст, який говорив би сам за себе. Отже, обрали «Союз спортивних спільнот республіки», або коротко – «СССР».

Під дахом цього спортзалу об’єдналися скейтбординг, армрестлінг, Street Workout, Street Lifting, МТБ, єдиноборства, функціональний тренінг та ігри ГТО. Керівником проекту обрали засновника воркаут-секції Придністров’я, в якій на поточний момент нараховується понад 120 вихованців, Ніколаса Поспєлова. Саме він вестиме запис у секції з різних видів спорту, влаштовуватиме спортивні заходи в залі «СССР».

Таке потужне та багатопланове об’єднання в одному місці відбулося вперше. Цей крок, безумовно, сприятиме просуванню спорту в широкі маси та зможе зацікавити навіть тих, хто раніше не замислювався про аматорський чи професійний рівень у представлених напрямках.
Найголовнішим у цьому проекті Віталій Кожокару вважає те, що йому вдалося забезпечити безкоштовне відвідування для трьох категорій громадян. Це пенсіонери, сироти та професійні спортсмени (які представляють республіку на міжнародній арені) можуть відвідувати цей тренажерний зал абсолютно безкоштовно. Така унікальна пропозиція від комерційної організації в ПМР надійшла вперше.

Щодо інших відвідувачів, то для багатодітних сімей надаються пільги. Організаціям, які матимуть бажання розвинути корпоративний спорт у своїх колективах, пропонуються знижки. Для решти бажаючих діє прийнятна і досить приємна ціна місячного абонемента в діапазоні від 100 до 150 рублів та разового відвідування в розмірі 30 рублів.

Умови, створені в залі, згодом покращуватимуться. Саме приміщення поділене на кілька секцій. Наприклад, скейтбордисти матимуть змогу продовжувати тут свої тренування в холодні періоди. Для силових єдиноборств (джіу-джитсу, самбо та кікбоксинг) є окрема частина зі спеціальним покриттям, що відповідає вимогам безпеки. Зона тренажерного залу має професійне обладнання.

 «Ми прагнемо залучити якнайбільше молоді до змагальної діяльності. Наприклад, у день відкриття організували змагання з армрестлінгу, суворого підйому на біцепс та в інших напрямках. Якоїсь миті ми зрозуміли, що в нашій великій залі перебуває близько 100 осіб. Це приголомшливо. Приїхав цілий автобус з атлетами з Дністровська. Учасників нагородили пам’ятними призами та приємними подарунками», – поділився Віталій Кожокару.

У рамках реалізації цього проекту Fitness Mafia підписала договори про співпрацю з IDC, мережею магазинів StockHolm, аптечною мережею Вивафарм, Ощадбанком та IT-компанією Dex. Разом вони популяризуватимуть ЗСЖ та розвиватимуть масовий аматорський спорт, доступний для всіх.


Олександра ТИМКО.

Фото Віталія Кожокару.