Сучасна творча родина

У нашій країні, як і в усьому світі тренд на екологічність набирає все більшого поширення, особливо це стосується товарів для малюків. Майстриня з Тирасполя Ольга Арабаджі вже півтора року виготовляє з природних матеріалів безпечні та корисні іграшки для дітей: брязкальця, гризунки, аксесуари для волосся, одяг тощо.


Практично в кожної дівчини є улюблене заняття, якому вона присвячує вільні хвилинки у вихідні або після роботи. Для багатьох це захоплення так і залишається просто приємним дозвіллям. Як і поети, чиї вірші роками лежать у шухлядах столів, так і умільці вишивають хрестиком і складають кудись далеко в шафу, в’яжуть одяг для себе і близьких, прикрашають будинок власноруч виготовленими предметами. Проте є ті, хто зробив своє хобі роботою, яка приносить не тільки задоволення, а й фінансове забезпечення.

Засновниця власного бренду «behome toys», підприємиця Ольга Арабаджі розповіла, що попри всю відповідальність, яку передбачає власний бізнес, відкрити свою справу під силу кожному, хто має вдалу ідею і велике бажання. За освітою жінка архітектор і дизайнер інтер’єру. Вона довгий час працювала за спеціальністю в Одесі. За покликом серця та обставинами сім’я Арабаджі вирішила повернутися до рідного Тирасполя.

«В’язати я люблю давно, коли з’явилося більше часу, колекція домашніх виробів поповнювалася з шаленою швидкістю. Спочатку були іграшки з плюшу, згодом зрозуміла, що це не зовсім екологічний матеріал для малюків. Тому тепер використовую більш якісні матеріали: бавовну, вовну, дерево, харчовий силікон», – поділилася своїм досвідом майстриня.

Перші вироби Ольги купували близькі та знайомі. Потім до неї почали звертатися дбайливі батьки, які просили зв’язати іграшку за їхнім зразком. Натхнення та запал під час створення неймовірних речей – саме це спонукає рукодільницю продовжувати своє заняття мистецтвом. Завдяки позитивним коментарям та попиту на екологічні товари, бренд «behome toys» пізнають у багатьох містах Придністров’я та за кордоном.

Еко-іграшки корисні, в першу чергу, тим, що вони повністю безпечні, гіпоалергенні, позбавлені будь-яких токсичних компонентів. Пропонуючи такий виріб дітям, можна не хвилюватися, що в них з’явиться подразнення, висип або інша неприємна реакція на нову річ.

Декілька тижнів тому майстриня разом із чоловіком Денисом відкрила свій «творчий простір» (як називає його жінка), адже це не звичайний магазин, це студія товарів власного виробництва, де кожного покупця з посмішкою зустрічає власниця та її маленькі помічники: син Дмитрик та донька Аня.

У студії облаштована затишна зона для малювання, яка неодмінно сподобається майбутнім художникам. Увагу непосидючих дітлахів приверне автомобільний трек. Майстерня зацікавить вибагливих рукодільниць, адже вони зможуть придбати якісну пряжу, а саме шерсть, плюш, бавовну, ангору або замовити виготовлення речей із цих же матеріалів. Молода власниця допоможе всім охочим у виборі зручного одягу, розвивальних книжок та дерев’яних ексклюзивних іграшок, а також власноруч створить іменний гризунок потрібного кольору та формату менш ніж за годину.

Чоловік Денис має своє цікаве хобі – виготовлення виробів із бетону, які прикрашають інтер’єри та садиби земляків: надзвичайні за формою кашпо, різноманітні підставки та декоративні вази. Разом із дружиною він планує проводити майстер-класи для дітей різного віку, адже окреме місце в «просторі» для цього передбачене.

Еко-вироби надають широкі ігрові можливості: вони тренують уяву, активують фантазію дитини, а контакт із природними матеріалами сприятливо позначається на здоров’ї, самопочутті та психологічному стані малюка.


Катерина СИДОРЧУК.

Фото Ольги Арабаджі.