Висока оцінка самовідданої праці

З нагоди 33-ї річниці від дня створення Придністровської Молдавської Республіки в Малій залі головного культурного центру столиці відбулася церемонія вручення державних нагород та присвоєння почесних звань.

Перед початком церемонії виступив Президент Вадим Красносельський, який привітав її учасників і в їхній особі весь придністровський народ із Днем Республіки. Глава держави наголосив на заслугах громадян, удостоєних державних нагород.

Віншували кращих із кращих, що гідно представляють свої підприємства та установи, працюючи на різних посадах. Серед присутніх – директор Училища олімпійського резерву Геннадій Наривончик, який керує цією освітньою установою з моменту її відкриття у 2019 році. Геннадій Павлович удостоєний ордена «За заслуги в розвитку спорту». До речі, ця нагорода була затверджена в республіці зовсім недавно – в січні поточного року.

Геннадій Наривончик. Фото автора.

Трудова діяльність Геннадія Наривончика розпочалася ще на початку 90-х років минулого століття. Його педагогічний стаж становить 30 років, як керівника – понад два десятки. Геннадій Павлович – кандидат педагогічних наук, відмінник фізичної культури та спорту, майстер спорту СРСР з академічного веслування, тренер вищої кваліфікаційної категорії. Також він бронзовий призер чемпіонату світу з веслування, багаторазовий переможець і призер першостей та чемпіонатів СРСР з академічного веслування.

«Наш навчальний заклад випускає викладачів, менеджерів у царині спорту і фізичної культури, сприяє підготовці висококваліфікованих спортсменів. Перший випуск уже відбувся, 13 юнаків і дівчат, серед яких є чемпіони Європи та світу, призери й чемпіони республіки, знайшли своє місце в житті. Декілька з них стали студентами ПДУ ім. Т. Г. Шевченка», – поділився досягненнями директор спортивного закладу.

Звання заслуженого працівника ПМР присвоєне головному метеорологу республіки Віталію Кольвенку.

Віталій Кольвенко. Фото автора.

У придністровському Гідрометцентрі він працює вже понад 25 років, вісім останніх – як керівник.

«Метеоролог – відповідальна професія, вона не для тих, хто мріє про успішну кар’єру. До неї йдуть, скоріше, через романтику, – зазначає Віталій Віталійович. – Наша робота непомітна, але необхідна для всіх. Про метеорологів судять, виходячи з прогнозу погоди, хоча це дуже незначна, однак відчутна і помітна частка роботи Гідрометцентру. Зі ста двох наших співробітників тільки п’ятеро займаються прогнозом, інші моніторять стан атмосферного повітря в трьох найбільших містах республіки, проводять його аналіз у лабораторіях, працюють на гідропостах, забезпечують діяльність низки постів з метео- та радіаційних спостережень тощо. Щодо нагороди – то вона є заслугою всіх працівників, які стоять на варті метеорологічної безпеки нашої республіки», – резюмував Віталій Кольвенко.

Василь Куташевський. Фото автора.

Василь Куташевський – директор лікувально-діагностичного центру «Святая Надежда», лікар-кардіолог, удостоєний ордена «Трудова слава» за багаторічну працю та збереження здоров’я придністровців.

Фахівець радить за перших ознак нездужання, будь-яких незрозумілих відчуттів в області серця, звертатися до лікарів і в жодному разі не займатися самолікуванням.

Ніна Кирилюк – комірник ділянки підготовки паперу Бендерської друкарні «Поліграфіст», отримала таку ж нагороду за багаторічну працю на благо рідного підприємства і держави.

Ніна Кирилюк. Фото автора.

Орден «За заслуги» ІІ ступеня прикрасив груди начальника Державної служби управління документацією та архівами ПМР Зінаїди Тодорашко.

«Щороку, в переддень чергової річниці від дня народження нашої республіки, держава відзначає ініціативних, відповідальних, висококваліфікованих людей, які сприяють її процвітанню. За останні роки ми зробили значний ривок у своєму розвитку: взяли участь у розробці концепції електронного документообігу, розробили низку ініціатив і нормативно-методичних документів, що сприяло вдосконаленню архівів Придністров’я і можливості представляти їх на високому міжнародному рівні. Ця нагорода – відзнака не лише моєї діяльності, а всього колективу установи, який я маю честь очолювати», – сказала Зінаїда Георгіївна.

Загалом, 45 придністровцям було вручено ордени, понад 40 осіб удостоєні присвоєння звань. Нагородна справа – частина історії кожної країни. Вона віддзеркалює систему цінностей та окреслює коло професійної еліти. Грамотно побудована нагородна система сприяє консолідації суспільства та надихає на нові перемоги.


Iрина МАСЛОВА.

Фото прес-служби Президента.