Вони дарували свято

Виступ талановитих солістів військового оркестру в Катерининському парку столиці на відкритій сцені перетворився на гучну музичну подію.


Придністров’я широко святкувало День Республіки, тож не всі заходи вдалося провести в один день. Уже за кілька днів після основних подій військові музиканти вирішили зробити щедрий подарунок мешканцям та гостям міста.

Художній керівник оркестру народний артист ПМР Віталій Войнов зазначив:

■ «Ми завжди заздалегідь і ретельно готуємося до виступів. Для нас День Республіки, як і для всіх придністровців, це найбільше свято в році. Як ви знаєте, на головній площі ми демонстрували військове дефіле. У нас також відбулися заходи до Дня Збройних сил і Дня працівників нафтової та газової промисловості, які ми супроводжували. Всі концерти чітко розплановані, але цей у Катерининському парку відрізняється від інших своєю особливою і невимушеною атмосферою».

Репертуар, який підготували вокалісти, виявився багатим та різноманітним. Цього року вони змогли надати найпопулярнішим пісням нового й цікавого звучання. Солісти військового оркестру блискуче виконують сучасні хіти як зарубіжних, так і вітчизняних авторів.

Глядачі насолоджувалися талановитими виступами та професіоналізмом кожного учасника гала-концерту. Бурхливі оплески не змовкали й приваблювали нових відвідувачів у парк. Багато хто прийшов сюди з сім’ями та друзями, щоб приєднатися й перейнятися святковою атмосферою Дня Республіки, що панувала навколо.

Музика об’єднала різні покоління та національності. Яскраве шоу не тільки дарувало гарний настрій, радість та веселощі, а й дозволило придністровцям відчути єднання та гордість за таких талановитих співвітчизників.

Заслужений артист Володимир Лисенко заспівав про любов до рідного Придністров’я. Петро Длужнєвський виконав такі популярні й актуальні пісні, як «От і літо минуло» та «3 вересня». Солістка оркестру Наталі Делан зворушила жіночі серця ліричними композиціями про кохання та закоханих. Відмінний працівник культури, заслужений артист Олег Совенко ефектно та яскраво виступив із піснею «Небо на долоні».

Чарівна Вікторія Лозинська приголомшила публіку мелодійними куплетами французькою та італійською мовами, надавши вечору додаткових фарб. Композитор і скрипаль Сергій Карай став єдиним інструменталістом на цьому концерті. Вокалісти Наталія Кірка та Юрій Гура також прикрасили програму виконанням сучасних пісень своїми чарівними сильними голосами.

■ «Колектив військового оркестру Головного штабу Збройних сил спочатку планував окремий концерт, щоб порадувати публіку. Знаєте, судячи з кількості людей, що зібралася перед сценою, нам це вдалося. Незважаючи на те, що з інструментів цього вечора пролунала тільки скрипка, ми анітрохи не втратили ні в якості, ані в насиченості програми», – наголосив військовий диригент Віталій Васильович Войнов.

Упродовж двох годин тривали чудові музичні виступи святкового концерту в Катерининському парку. Глядачі, які побували в цій піднесеній атмосфері, залишилися під глибоким враженням від незабутнього заходу.

■ «Військовий оркестр Придністров’я, як завжди, залишив по собі чудові відчуття. Їхня майстерність і почуття ритму залишили мене та моїх друзів у повному захваті. Хочеться подякувати колективу за високу самовіддачу. Цей концерт став справжньою культурною подією, і я щасливий, що був частиною цього. Сподіваюся, вони продовжать радувати нас своїм мистецтвом і в майбутньому. Браво!», – поділився своїми захопленими емоціями тираспольчанин Сергій.


Марина ДОВЖЕНКО.

Фото М. Совы.