НОВИНИ КОРОТКО

Спартакіада лісової галузі
У першій декаді вересня, напередодні святкування Дня працівника лісу та лісопереробної промисловості, під керівництвом начальника Державної служби екологічного контролю та охорони навколишнього середовища (ДСЕК та ООС) ПМР Василя Сотникова проведено спартакіаду лісової галузі на території оздоровчого комплексу «Дністровські зорі» с. Меренешти.

У спартакіаді взяли участь одинадцять команд: ДУП «Придністров’я-ліс», ДУ «Державний заповідник «Ягорлик», ДУП «РНДІ екології».

Спортивні змагання включали вісім видів спорту, зокрема: футбол, волейбол, перетягування канату, жим гирі, армрестлінг, дартс, теніс, шашки.
У кожному виді спорту відчувався азарт змагань та підтримка запрошених.
За підсумками безкомпромісної спортивної боротьби 1-е місце посіла команда ДСЕК та ООС ПМР; 2-ге дісталося команді Кіцканського лісництва; 3-тє – команді Дубоссарського лісництва.
З кожного виду спорту відзначили всіх учасників, які посіли призові місця.
Їм вручили кубки, грамоти, цінні подарунки.
Усі учасники спартакіади та запрошені гості були в гарному настрої й задоволені проведеним заходом.


Дорога стала кращою
Біля села Гояни Дубоссарського району завершили ремонт автомобільної дороги, повідомила держадміністрація. Покриття було в незадовільному стані, пригнічувало великою кількістю ям. До того ж, поряд розкинулося одне з найвизначніших місць району – лавандове поле, куди було важко дістатися.
Це ділянка траси Тирасполь –Кам’янка 68 – 72 км. Тепер тут відновлено 1 350 м дорожнього полотна, постелений шар асфальтобетону, що вирівнює дорогу, і вироблене поверхневе покриття чорненим щебнем на площі 8 872 м2.


Посадити дерево –зробити добру справу
Цієї осені у Слободзейському районі планують висадити понад 4 тисячі кущів та дерев. Ця тема стала ключовою під час наради глави району Василя Тищенка з керівниками сільських і селищних адміністрацій.

Уже сформована заявка від населених пунктів на посадковий матеріал. Незабаром там з’являться кущі троянд, лаванди, дерева липи, клену, блакитної ялини, сакури, ведмежого горіха, шовковиці кулястої та плакучої, а також багато інших. Усього 4 225 саджанців.
Планується, що деревця привезуть із Кам’янського розплідника. Керівникам сільських та селищних адміністрацій доручено направити до державної адміністрації список локацій для озеленення, а також розпочати підготовку цих територій.


Добірку новин підготувала Уляна БОНДАРЧУК.