На варті безпеки громадян

Працівники рибницької міліції, 32 роки тому, стали першими, хто перейшов під придністровську юрисдикцію, незважаючи на колосальний тиск та погрози з боку молдавської влади.


Тоді, 19 вересня 1991 року, 90 % особового складу на чолі з начальником місцевої міліції Іваном Васильовичем Фучеджі в урочистій обстановці на міській площі присягнули на вірність народу Придністров’я. Минуло тридцять два роки.

В урочистому заході взяв участь в. о. глави держадміністрації Олександр Тищенко, заступник голови Ради народних депутатів Олег Вендичанський, почесні гості та ветерани Відділу внутрішніх справ (ВВС). За традицією вони поклали квіти до пам’ятника співробітникам, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Міністр внутрішніх справ ПМР Віталій Нягу, звертаючись до присутніх, наголосив: «Це був складний час. Шановні ветерани! Ви були першими. Це завжди важко, але й почесно. Тоді мужніми людьми було прийнято єдино правильне рішення – стати на захист молодої республіки, людей, які довірили своє майбутнє, своє життя рибницьким міліціонерам. Керуючись природженим почуттям справедливості, обов’язком і присягою, яку давали радянській міліції, ви вирішили залишитися з народом та захищати його інтереси. Сьогодні на тому фундаменті, що ви заклали, розвиває та вдосконалює службу нинішнє покоління працівників міліції».

Серед почесних гостей на урочистому заході був Іван Васильович Фучеджі – керівник Республіканської громадської організації «Ветерани органів внутрішніх справ Придністров’я». Він звернувся до колег та всіх присутніх: «Сердечно вітаю вас із сьогоднішньою датою! Тридцять два роки ми живемо, працюємо, виховуємо дітей, навчаємося, керуючись прийнятим рішенням, клятвою, яку виголосили 19 вересня 1991 року».
Кращі співробітники були удостоєні заслужених нагород.


Анастасія КАСИМ.

Фото: rybnitsa.org