Комфорт і доступність

У Бендерах відбулася довгоочікувана подія: у великому мікрорайоні «Солнєчний» відкрилася поліклініка № 6. Цілий рік місцеві жителі по лікарську допомогу зверталися до іншої установи, значно віддаленої та перевантаженої пацієнтами.


За словами головного лікаря ДУ «Бендерський центр амбулаторно-поліклінічної допомоги» Наталії Співаченко, ремонтні роботи тривали досить довго через старі приміщення, застарілі меблі та оздоблення. Упродовж року вдалося оновити фасад, здійснити капітальний ремонт приміщень і навіть збільшити їхню кількість, замінили також вікна та двері, встановили сучасну пожежну сигналізацію, відрегулювали сантехнічні системи та ще раз перевірили опалювальні.
Кількість населення, яке тут обслуговується, становить 11 тисяч осіб. Тепер пацієнтів приймають у світлих кабінетах, до їхніх послуг і зручна стійка реєстратури, й дошка розкладу прийому лікарів. Загальна кількість медпрацівників поліклініки № 6 складає 20 фахівців. З них 7 лікарів (терапевти, педіатри, акушер-гінеколог), а також медсестри та санітарки.

З нововведень завідувач відділення Наталія Шпірко вказала на появу денного стаціонару на 5 місць. Віднині тут можуть залишатися хворі, щоб дістати невідкладну допомогу та лікування у вигляді крапельниць, ін’єкцій та інших процедур за призначенням лікаря. У розпорядженні фахівців поліклініки тепер є апарат ЕКГ, електрофорез, ультразвукова інгаляція та просторий процедурний кабінет, де пацієнтам робитимуть перев’язки, ін’єкції та щеплення.

Лікарі вже відновили прийом. Молода мати Аліна Моглдан зі своєю дитиною відвідала педіатра. Жінка зізналася, що дуже рада відкриттю відремонтованої поліклініки. Тепер їй знову буде зручно, оскільки так можна швидше одержати необхідні консультації та не пропускати планові огляди.

Лікар-педіатр Зінаїда Чевдар працює в медицині понад 30 років. У старій будівлі трудилася досить довго. Разом із колегами вона намагалася самотужки покращити обстановку. Якісь дрібниці в кабінеті ремонтувала самостійно, проте це не могло докорінно змінити ситуацію.

«Ви знаєте, для нас, медичних працівників, поліклініка – це другий дім. Хочеться приходити сюди та мати задоволення від комфорту і спілкування з нашими пацієнтами. Ми вже відчули, як змінилося їхнє ставлення до навколишнього оточення завдяки ремонту. Всі вітаються, коридорами та кабінетами переміщаються акуратно, коли щось зачіпають або розіллють, намагаються самостійно прибрати, вибачаються. Видно, як новий, світлий простір сприятливо впливає на атмосферу загалом», – зауважила Зінаїда Іванівна.

Ще один задоволений пацієнт, В’ячеслав Квітка, поділився враженнями: «За час ремонту я помітив велику різницю між тим, як добиратися до лікаря, наприклад, до центру або просто пройтися в поліклініку поряд із будинком. Для будь-якої людини доступність відіграє велику роль. Особливо ж для пенсіонерів та маленьких дітей. Я вважаю, що у кожному районі має бути своя невелика та нова поліклініка, як у нас».

Відкриття поліклініки № 6 – це крок до покращення медичної інфраструктури міста. Довгоочікуваний ремонт та модернізація допомогли створити сучасний і затишний простір, де пацієнти можуть одержати якісну допомогу і не перейматися проблемами транспорту та очікування в чергах.

Лікарі та медсестри, які працюють тут, готові консультувати та робити все можливе для покращення здоров’я мешканців мікрорайону «Солнєчний». Відгуки хворих свідчать про позитивні зміни в діяльності установи.


Надія САМСОНОВА.

Фото автора.