Огляд важливих тем

Засідання Уряду 21 вересня традиційно відбулося в онлайн-форматі.


На обговорення винесли декілька важливих законопроектів. Серед них – пропозиції щодо внесення змін до Закону «Про республіканський бюджет на 2023 рік». Ініціативу представив міністр сільського господарства та природних ресурсів Олег Ділігул.

За словами доповідача, здійснено аналіз державних контрольних функцій у галузях землекористування, надрокористування та фітосанітарного благополуччя. Це сприяло розширенню функціоналу Мінсільгоспу.

З метою оптимізації трудових ресурсів, усі дублюючі функції передані від міністерства Держслужбі екологічного контролю та охорони навколишнього середовища. Також перенаправлено частину лімітів фінансування територіальних управлінь при Міністерстві сільського господарства та природних ресурсів на оплату праці 11 штатних одиниць.
Внаслідок оптимізації, державні інспектори, які виконують контрольно-наглядові функції / заходи, опинилися в ситуації, коли неможливо забезпечити матеріальне стимулювання працівників при тому, що високе навантаження зберігається.

Щоб виправити ситуацію та зберегти рівень доходу працівників територіальних управлінь сільського господарства та природних ресурсів, Мінсільгосп пропонує перерозподілити власні кошти. Члени Уряду підтримали ініціативу, яку найближчим часом буде направлено до Верховної Ради для вивчення.

На кадрові зміни очікують і в держадміністрації Рибницького району та міста Рибниці. Тут із 2024 року новий спеціаліст почне вносити архівні відомості до Електронного земельного кадастру та вести його. Нагадаємо, що в містах і районах республіки триває планомірне наповнення даними Електронного земельного кадастру, запровадженого за ініціативою Глави держави.
Під час засідання урядовці розглянули також питання щодо встановлення граничних тарифів на послуги установ, підвідомчих Держслужбі з культури та історичної спадщини, муніципальних організацій міста Бендери.

Послуги Державного культурного центру «Палац Республіки» не змінювалися протягом шести років. Нині вони актуалізовані та приведені у відповідність до реалій, що сприятиме одержанню додаткового доходу для забезпечення діяльності.

Учасники наради затвердили розпорядження Уряду «Про проведення державного конкурсу «Людина року»: визначений склад республіканської комісії, встановлений розмір одноразової грошової винагороди кожному переможцю та названо дату проведення конкурсу «Людина року – 2023». Захід відбудеться 20 грудня 2023 року.


Фото прес-служби Уряду.