Пленум федерації профспілок

У селі Меренешти Слободзейського району, на території дитячого оздоровчого табору «Вікторія», відбувся пленум Ради ФПП, присвячений 33-й річниці від дня заснування Федерації профспілок Придністров’я.


Члени профспілкового активу обговорювали взаємодію з органами державної влади та Спілкою промисловців і підприємців у рамках укладеної Генеральної угоди та участь у робочій групі з удосконалення норм Трудового кодексу ПМР.

Голова федерації Володимир Іванченков, виступаючи на відкритті, наголосив: «Час ставить нові питання, і це не лише путівки та матеріальна допомога. Йдеться про те, як підвищити заробітну плату працівникам, як зберегти колективи висококваліфікованих працівників в умовах неповного завантаження виробництва, як допомогти тим, хто опинився без роботи, як уберегти людей від нещасного випадку на виробництві».

Одним із завдань форуму стала необхідність обговорення з керівниками первинних профспілкових організацій реальних проблем, щоб винести їх рішення на розгляд вищих органів державної влади.

У роботі пленуму взяли участь представники Адміністрації Президента, Верховної Ради, Уряду, Мінсоцзахисту, а також Спілки промисловців і підприємців Придністров’я.

Заступник Голови Верховної Ради Галина Антюфеєва побажала учасникам пленуму плідної роботи. Вона зазначила, що життя не стоїть на місці. Як приклад, депутат навела нещодавню пандемію COVID-19, що дала поштовх активному розвитку дистанційних форм зайнятості та зумовила відповідні зміни в трудовому законодавстві. Над його вдосконаленням законодавці працюють спільно з Федерацією профспілок Придністров’я.

Галина Михайлівна вручила профспілковим активістам державні нагороди. Розпорядженням Президента ПМР за активну громадську діяльність, сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 33-ї річниці від дня заснування республіки Грамотою Президента ПМР відзначена голова первинної профспілкової організації Бендерської друкарні «Полиграфист» Інна Гагауз. Нагрудного знака «За заслуги перед суспільством» ІІІ ступеня удостоїлася голова первинної профспілкової організації студентів ПДУ ім. Т. Г. Шевченка Анастасія Слободзіян.


Юлія ПОНОМАРЕНКО.

Фото IA «Новости Приднестровья».