Людям поважного віку присвячується

Міжнародний День людей похилого віку у світі відзначають 1 жовтня. Його встановили для того, щоб нагадати людству, як необхідно допомагати старшим особам, як вони потребують уваги й турботи.


Цього дня у Придністров’ї, як і в багатьох державах світу, для старшого покоління влаштовують концерти та фестивалі, благодійні виставки, спектаклі, спортивні змагання, кіносеанси, різноманітні конкурси та вечори відпочинку.

Президент Вадим Красносельський привітав придністровців із цією подією, нагадавши, що старше покоління завжди було й залишається гордістю нашої держави. Вони наближали Велику Перемогу, з руїн відновлювали народне господарство, відстоювали свободу і незалежність Придністров’я в 1992 році.

«Люди старшого покоління, які працювали в органах державного управління та системи місцевого самоврядування, беруть участь у житті країни, висувають раціональні та ефективні ініціативи, залишаються в лавах громадянського суспільства і знаходять час для нових звершень та цікавих подорожей, ведуть активний спосіб життя. Ми вдосконалюємо і прагнемо до підвищення рівня добробуту літніх громадян, до застосування їхнього неоціненного досвіду і знань у всіх галузях народного господарства та соціальної галузі», – наголосив Президент і побажав винуватцям свята здоров’я, миру і всього найкращого.


Олександр Коршунов від імені Верховної Ради та від себе особисто надіслав привітання старшому поколінню придністровців і зазначив, що країна дбайливо зберігає, продовжує і розвиває те, що вони створювали й захищали, чим живе республіка.

«…Упродовж усього життя ви даруєте свою любов дітям, онукам, правнукам, являєте собою живий зв’язок часів і поколінь, який дає нам змогу будувати майбутнє на міцному фундаменті минулого. Накопичені вами знання й досвід особливо важливі, ви є хранителями традицій, подаєте приклад відданості справі, великого терпіння та оптимізму молодому поколінню. Підтримка людей поважного віку належить до пріоритетних напрямків соціальної політики республіки. Однак увага з боку державних структур не замінить співвітчизникам, які прожили довге і часто нелегке життя, людського тепла, спілкування з близькими, сусідами, колишніми колегами…», – сказав Олександр Коршунов і побажав старшим особам доброго здоров’я та життєвих сил на довгі роки, любові, уваги й турботи дорогих людей, надійних і вірних друзів, готових відгукнутися на перший поклик».