Столична держадміністрація звітує

10 квітня в столиці відбулася чергова інформаційна година. У ній взяли участь керівники підприємств, установ та громадських організацій, партій і об’єднань, депутати Тираспольської міської Ради народних депутатів, голови профспілкових комітетів.

Про підсумки роботи за перший квартал 2018 року розповів глава столичної держадміністрації Олег Довгопол. Він повідомив про роботи з ямкового ремонту дорожнього полотна, яке істотно постраждало протягом зимового періоду. Ці ремонтні роботи виконує Тираспольське дорожньо-ремонтне будівельне управління.

За звітний період житлово-експлуатаційна провідна компанія Тирасполя зробила капітальний ремонт одного будинку, поточний – у дванадцяти будинках, ще ремонти – за 406 заявками. Підприємством проводилися роботи згідно з Адресною програмою по заміні внутрішньобудинкових інженерних мереж, а також виконувалися роботи на 25 об’єктах міського управління народної освіти.

Олег Довгопол розповів також про заплановані роботи в парках столиці. Так, у парку імені Кірова вже міняють стару непридатну огорожу. На її місці встановлять легку – металеву. На території парку оновлять зелені насадження, відкриють Меморіал військової слави.

Парк культури та відпочинку «Перемога» також готується до весняно-літнього сезону. Працівники «Спецзеленстроя» доводять до ладу атракціони, обладнали спортивний майданчик, вирубують сухостій. На колесі огляду також зроблять косметичний ремонт і увімкнуть «розумне» підсвічування. Нарешті, міська влада планує відновити атракціон «Сюрприз», який не працює протягом кількох років.

У Тирасполі з’являться ще дві паркові зони. Вони будуть розташовані в районі пологового будинку і Колкотового ринку.

Інформацію про проведення загальноміських заходів з весняного упорядкування міста доповів заступник міського глави з житлово-комунального господарства Микола Обручков. На сьогодні ведуться роботи з облагороджування вулиць, автошляхів, дворових територій, місць масового відвідування та відпочинку громадян. Микола Михайлович закликав усі підприємства та організації міста взяти активну участь в упорядкуванні Тирасполя. Він зазначив, що всі ці роботи повинні завершитися до травня.

Про попередні результати перевірок пожежної безпеки на об’єктах соціально-культурної сфери доповів начальник штабу Цивільного захисту Віктор Водзинський. За його словами, співробітниками державного пожежного нагляду вживаються позапланові контрольні заходи щодо дотримання правил пожежної безпеки на об’єктах масового скупчення людей. У ході проведення цих заходів була припинена експлуатація кінотеатру «Тирасполь», клубів «Шерри» та «Плазма», Будинку народних традицій і ремесел, комп’ютерного центру, розташованого на базі кафе «Чудо-остров». На сьогодні усунені протипожежні недоліки в кінотеатрі «Тирасполь», клубі «Шерри» і в Будинку народних традицій і ремесел.

Про проведення заходів, присвячених 74-й річниці визволення Тирасполя від німецько-фашистських загарбників та румунських окупантів і 73-й річниці Великої Перемоги, розповіла присутнім заступник глави держадміністрації з соціального розвитку Марія Пащенко. Вона детально зупинилася на акції «Свічка пам’яті», мітингу на Меморіалі Слави та легкоатлетичній естафеті, яка цього року відбудеться 70-й раз. «Вона буде більш масштабною, оскільки взяти участь у цьому змаганні ми запросили команди всіх міст і районів республіки», – підкреслила Марія Рафаїлівна.

А в День Перемоги, 9 травня, в центрі Тирасполя відбудеться традиційний мітинг та покладання квітів на Меморіалі Слави, святковий парад і хода Безсмертного полку, яка також стала у місті традиційною.

Євген   ПЛЕШКАН.