Бігом до здорового способу життя

Цього року в самому серці Тирасполя компанія «Dex» знову зібрала любителів інформаційних технологій та активного способу життя на святі спорту і здоров’я. «ИТ ЗА!БЕГ» уже третій рік поспіль стає найбільш популярним спортивним заходом міста.

Спеціально для цього змагання головну вулицю столиці перекрили з 9:00 до 13:00. У ньому взяли участь 1 700 дорослих, 300 дітей та група людей з інвалідністю. Команда «Dex» приготувала безліч різноманітних розваг для всіх учасників. Починаючи від розминки під керівництвом куратора проектів «Fitness Mafia» і тренера Анастасії Кожокару й закінчуючи можливістю випробувати себе в силових вправах зі снарядами на спеціальному майданчику.

Що ж стосується легкої атлетики, то подолати дистанцію можна було в забігах на 2, 5, 10 і 21 км, а також на традиційних дитячих відрізках в 300 і 600 метрів для найменших спортсменів. Особливо цікаво було бачити, як на старт виходили учасники від 5 до 85 років. Адже «ИТ ЗА!БЕГ» – це вже ціле товариство однодумців, готових підтримувати й надихати одне одного на нові перемоги.

Абсолютно для всіх, хто подолав одну з запропонованих дистанцій, організатори приготували медалі та призові набори для кращих за швидкістю атлетів у різних категоріях.

Спортсменка Юлія Паша не пропустила жодного забігу від компанії «Dex». Зовсім недавно вона підіймалася на найвищу сходинку п’єдесталу Кишинівського марафону «Big Hearts Marathon» (5 км), посіла перше місце на змаганнях у Румунії в забігу у 21 км. У столичному спортивному заході Юлія знову опинилася в лідерах і забрала перше місце серед жінок на проміжку в 10 км. Вона подолала цю відстань за 43 хвилини. Як приз дівчина отримала відмінно пристосовані для бігу бездротові навушники, спортивні добавки для відновлення сил, снеки та, звичайно ж, медаль.

«Дуже приємно, що завдяки таким спортивним заходам про нас дізнаються люди з інших країн. Деякі спортсмени приїхали до нас із Молдови. Після дистанції пішли гуляти містом, побачили, скільки у нас красивих місць і приємних закладів. Ми звикли бути гостями в інших державах, і все ж таки дуже приємно приймати гостей у себе вдома. Тим більше на такому крутому заході», – поділилася Юлія Олександрівна.

На запитання про те, чому саме цим видом спорту вона займається вже три роки, відповіла:
«Я люблю біг з кількох причин. По-перше, він допомагає мені почуватися здоровою. По-друге, дає відчуття досягнення мети. Дуже приємно отримувати нагороду після вкладеної праці та сил. А ще я роблю це для того, щоб успіхи жінок більше помічали у спорті. Я відчуваю, що своєю участю і перемогами сприяю виправленню цієї ситуації».

Змагання підтримали співробітники газети «Гомін»: дизайнер-верстальниця Анна Полікарпова та кореспондент Марина Сова. Вони переконані, що такі заходи сприяють зміцненню взаємин у колективі. Їхня стійка енергія, завзятість і по-дружньому командна робота вразила не тільки колег, а й інших учасників.

Однією з місій компанії «Dex» якраз є інтеграція спорту в повсякденне життя офісних працівників, тих, хто проводить більшу частину дня, схилившись над комп’ютерами. Участь у спортивних заходах не тільки сприяє підвищенню продуктивності й підтриманню відмінної фізичної форми, а й допомагає справлятися зі стресом і тривожністю. Крім того, це чудова можливість розширити коло спілкування. На змаганні можна познайомитися з людьми різних професій і віків. При цьому у кожного обов’язково знайдеться спільна тема для спілкування. Взяти хоча б любов до бігу.

Якщо ви ще не брали участь у такій масштабній події, то не упустіть цю унікальну можливість наступного року – підпишіться в Instagram на @dex.it і слідкуйте за оновленнями.

ЛАРА КОШЕЛЄВА

Фото Артёма Кулекина