Полий своє дерево

Вихованці Тираспольського Суворовського військового училища 8 жовтня взяли участь у республіканській екологічній акції «Полий своє дерево».

Захід відбувся на території столичного Покровського парку (колишній парк імені Кірова). Під час реконструкції на його території у 2020 році висадили сотні чагарників і дерев, на що було витрачено близько трьох мільйонів рублів.

Однак багатьом молодим деревам, висадженим у минулому і цьому році, надзвичайно посушливе літо загрожувало неминучою загибеллю. Ось тоді Держслужба екологічного контролю та охорони навколишнього середовища ПМР закликала небайдужих громадян та організації приєднатися до акції країн СНД «Полий своє дерево». Участь тираспольчан у цьому благородному заході не тільки дозволила підтримати та зберегти зелені насадження в місті, а також привернула увагу придністровців до екологічних проблем і важливості дбайливого ставлення до навколишнього середовища.

Не залишилися осторонь цього актуального екологічного руху юні суворовці, які вже давно і завжди з натхненням беруть участь у подібних заходах, демонструючи своє трепетне ставлення до стану навколишнього середовища та озеленення столиці Придністров’я й рідного краю в цілому. Вихованці ТСВУ під керівництвом методиста-організатора з інформатизації освіти Сергія Полозкова того дня полили в Покровському парку не один десяток дерев, витративши на цю важливу і благородну справу не одну сотню літрів води.

«Я вважаю своїм обов’язком допомагати республіці охороняти навколишнє середовище. За деревами потрібно доглядати, щоб вони росли красивими. Хочеться, щоб кожна людина берегла своє місто і нашу природу», – сказав журналістам один із суворовців. «Ми з товаришами з задоволенням беремо участь у подібних екологічних акціях. Це дає нам можливість допомогти облагородити своє місто напередодні його дня народження», – підтримав його інший суворовець. «От сьогодні поливав тут дерева і подумав, що треба проінспектувати свій двір. Якщо там ростуть молоді деревця, обов’язково їх поллю», – несподівано поділився своєю думкою третій.

Усі вихованці ТСВУ висловили свою готовність продовжувати піклуватися про дерева та активно включатись у подібні заходи в майбутньому. А головне: вони зрозуміли, що в результаті акції «Полий своє дерево», майбутні великі дерева отримують необхідну кількість вологи для виживання, а вони самі зможуть дихати свіжим чистим повітрям і відчувати важливість свого внеску у збереження природи.

Віктор РОМАНЮК

Фото: tsvu.ru