Вахта пам’яті буде вічною

Рівно за місяць до 9 Травня Дністровськ відзначає подію, яка в локальному масштабі має таке саме значення, як і всенародний День Великої Перемоги. 9 квітня 1944 року була звільнена від німецько-фашистських окупантів територія, де згодом виросло місто енергетиків.

Це сталося під час Одеської наступальної операції військ 394-ї Червонопрапорної Криворізької дивізії під командуванням генерал-майора Олександра Лісіцина.

Щороку цими днями представники всіх муніципальних та громадських організацій Дністровська, містяни різного віку приходять до обеліска, встановленого на бульварі Енергетиків, щоб віддати шану пам’яті героям-визволителям.

Нинішній рік не став винятком – 10 квітня тут також зібралися люди. Перед присутніми виступили глава держадміністрації міста Сергій Карюк, голова міської Ради народних депутатів Інна Фоміна, голова Ради ветеранів Дністровська Павло Загоревський. Проникливо лунали вірші, в яких вчувалася щира подяка людям, чий ратний подвиг ніколи не забудуть нащадки. Біля обеліска їх читали члени організації «Юний патріот Придністров’я», нинішні школярі – правнуки та праправнуки переможців. Їм у майбутньому нести вахту пам’яті, передаючи її з покоління в покоління, щоб ніколи не повторилися уроки найстрашнішої в історії людства війни.

Лара   ЧАЙКА.

На знімку: вінок до обеліска кладуть представники організації «Юний патріот Придністров’я» – учні Дністровської середньої школи № 1.