Зі словами вдячності до наших ветеранів

12 квітня в день 74-ї річниці звільнення Тирасполя від німецько-румунських завойовників у школах відбулися урочисті лінійки.

У столичній загальноосвітній школі № 18 на ній були присутні: депутат Тираспольської міської Ради народних депутатів Павло Солодкий, голова п’ятої первинної організації мікрорайону «Жовтневий» Ніна Налєйкіна, директор школи Ольга Попеску.

Учнів школи з важливою датою привітала директор школи: «970 трагічних днів і ночей продовжувалася румунська окупація міста. Наші захисники стали для всіх нас символом мужності. Хочу висловити слова вдячності ветеранам за те, що вони дарували нам мирне життя».

Павло Солодкий зазначив, що для кожного громадянина нашої держави  надзвичайно важливими є дати:  9 Травня – День Перемоги над фашизмом і 12 квітня –  дата звільнення рідний краю від завойовників. «Ви, як представники молодого покоління, повинні завжди пам’ятати про важкі часи Великої Вітчизняної війни, про ті труднощі, які випали на долю наших ветеранів. Використовуючи Сучасний інформаційний простір теж дає вам неабияку  можливість накопичувати свої знання про наших героїв і поширювати інформацію про ті патріотичні акції, які відбуваються в Придністров’ї».

Ніна Налєйкіна в інтерв’ю нашому кореспондентові додала, що ми ніколи не повинні забувати героїчний подвиг наших ветеранів. «У Тирасполі я проживаю з 1947 року. Мені дуже приємно спостерігати, як упродовж років розвивається наше місто. Ми повинні цінувати те, що дарували нам наші захисники, більшість яких, на жаль, не дожила до цього дня. Мені дуже приємно, що мене запрошують у школи на такі заходи. Я впевнена, що вони розвивають у наших дітей почуття патріотизму».

Андрій   КРАВЧЕНКО.