Благодійний концерт «Ми – одна сім’я!»

У Культурно-просвітницькому центрі ПДУ 10 квітня відбувся благодійний концерт, мета якого – допомогти Дмитру Солодкому – студенту 5 курсу медичного факультету ПДУ. 

Активіст, старанний студент, танцюрист і просто хороша людина – саме так характеризують Дмитра всі знайомі, викладачі та люди, що його знають. Не так давно у нього виявили меланому або рак шкіри. Усе частіше це онкологічне захворювання зустрічається у пацієнтів будь-якого віку. Воно розвивається з пігментних клітин шкіри, а також родимок. Цьому виду онкології притаманний стрімкий розвиток, а на пізніх стадіях – ураження внутрішніх органів. Саме тому дуже важливо вчасно виявити новоутворення і обрати правильну тактику лікування, щоб допомогти пацієнтові назавжди позбутися хвороби.

Медичний факультет запропонував провести концерт, а студенти економічного факультету, як організатори благодійного проекту «Добро навколо нас», із задоволенням допомогли в здійсненні ідеї. За словами організаторів, невипадково концерт називається «Ми – одна сім’я», адже студентська спільнота вкотре довела, що в цьому братстві немає чужих. Незалежно від курсу і факультету, небайдужі студенти об’єдналися заради благої справи. Адже у справжній сім’ї не тільки спільні радощі, а й горе повинні переживати разом, залишатися опорою одне одному.

На сцені виступали студенти держуніверситету, а також танцювальні колективи Тирасполя. З задоволенням глядачі зустрічали вихованців танцювальної школи «Айна», «Христина», «Пандора». Виконавці колективу «Експресія», в якому, до речі, викладав сам Дмитро, теж продемонстрували свої вміння.

Близькі друзі та знайомі Дмитра з надією очікують результатів його поїздки до Москви, де будуть призначені додаткові процедури й поставлені остаточні прогнози щодо діагнозу. «Ми всім серцем хочемо, щоб він зумів подолати хворобу і повернувся в повсякденне життя: відвідував пари, викладав танці, виступав на сцені», – зізнаються однокурсники.

Доброта – це позитивна риса, яка повинна бути притаманна кожній людині. Вона вимагає бути уважними одне до одного, вміти чути й розуміти ближнього. Кожен учасник концерту (глядачі й виконавці) доклали в  нього часточку своєї душі, позитивних емоцій та  енергетики заради того, щоб допомогти Дмитру.

Дарина   КУЛАКОВА.