Більше, ніж просто аптека

Експертна комісія конкурсу «Придністровська якість – 2023» здійснила ретельну оцінку обслуговування та різноманітності асортименту провідного магазину аптечної мережі «Вивафарм» у місті Дністровську.


Це єдиний у районі аптечний пункт, що функціонує цілодобово, значно полегшує життя місцевого населення, забезпечуючи жителям своєчасний доступ до лікарських засобів у будь-яку пору. Позитивні відгуки від городян вже надходять.

Багато хто відзначає увагу до деталей та чудове облаштування магазину. Воно відповідає новітнім стандартам комфорту та безпеки. Пандуси, зручні поручні, акуратно розміщені гумові килимки та кнопки виклику забезпечують максимальну доступність для клієнтів різного віку.

Особливо потішила старшу частину населення присутність у просторому торговому залі дитячого куточка, де маленькі відвідувачі можуть корисно провести час, тоді як їхні батьки зайняті покупкою чи консультацією з фармацевтом.

Магазин пишається широким асортиментом, що включає продукцію від провідних постачальників не тільки з Європи, але і з таких країн, як Молдова, Румунія, Індія, Туреччина тощо.

За словами директора аптечної мережі Наталії Шевченко, значною перевагою є їхня співпраця з постачальниками з Росії, що сприяє різноманітності медикаментів і косметичних товарів. Доступні ціни від таких виробників дають конкурентну перевагу на ринку порівняно з сусідніми державами.

Крім того, мережа «Вивафарм» активно розвиває свою онлайн-присутність через власний інтернет-магазин. Він надає можливість клієнтам швидко знаходити найближчу аптеку, дізнаватися про наявність та вартість потрібного препарату, легко діставати контактні номери та зв’язуватися з кваліфікованими спеціалістами служби підтримки з метою одержання додаткової інформації.

Щодня до цього спеціалізованого магазину звертається від 150 до 200 осіб. Це підтверджує затребуваність установи, незважаючи на конкурентне середовище, що існує поруч.

Щоб ефективно обслуговувати мешканців Дністровська та уникнути утворення великих черг, в організації функціонують три касові пункти, які забезпечують оперативну обробку замовлень та максимальну зручність для покупців.

У цій установі свої обов’язки сумлінно виконує фармацевт Аріна Чебан. Ввічлива дівчина докладає всіх зусиль для якісного обслуговування відвідувачів. Попри свій статус студента Тираспольського медичного факультету, вона не пропустила можливість зайняти вакантне місце у своєму рідному місті. Завдяки практичному досвіду, Аріна акуратно та професійно виконує свою роботу, стала надійним членом команди аптечного пункту.

«Мені комфортно працювати в цій аптеці. Найбільше у своїй професії я люблю та ціную спілкування з людьми. Щодня заряджаюсь позитивом від наших відвідувачів. До багатьох із них я ставлюся як до своїх рідних. Тим більше, коли йдеться про пенсіонерів. Їм потрібно приділяти ще більше уваги та виявляти терпіння, що я як фармацевт і роблю», – зазначила Аріна Олександрівна.

Її колега-однофамілець Ірина Валеріївна працює фармацевтом уже п’ятий рік. Головним своїм правилом фахівець вважає принцип «не зашкодити».

«Я завжди пропоную препарати в міру свого професійного досвіду. До прийому лікаря ми можемо порекомендувати таблетки від болю, температури або якоїсь іншої симптоматики, що турбує людину, але не більше. Жодного самолікування і тим більше інтернет-лікування. Є люди, які принципово не хочуть звертатися до лікарні. Для таких ми намагаємося підібрати найбільш щадний варіант допомоги і все-таки переконати звернутися до терапевта або навіть у швидку. До кожного потрібен індивідуальний підхід», – сказала Ірина Чебан.

Професіоналізм співробітників, широкий асортимент товарів гарантують аптечній мережі конкурентну перевагу. Сподіваємося, що «Вивафарм» стане явним претендентом на перемогу в престижному конкурсі «Придністровська якість – 2023».


Надія САМСОНОВА.

Фото автора.