Головне – не давати слабину

Віталій Кожокару – молодий талановитий спортсмен міжнародного класу. За його спиною понад сорок змагань. За професійну кар’єру він не раз ставав призером багатьох чемпіонатів світу, Європи, Російської Федерації, Республіки Молдова, України та ПМР.

У 2013 році Віталій посів перше місце на чемпіонаті Молдови, і став абсолютним чемпіоном у категорії юнаків Федерації WPA. У 2014 виборов Кубок світу, перше місце і кращий коефіцієнт турніру серед юнаків. Наступного року Віталій Кожокару завоював Кубок Таврики (Росія) і знову став переможцем з результатом 170 кг
при власній вазі 79 кг. У 2016 році Віталій поставив новий рекорд – підняв вагу 200 кг, що стало найкращим показником на чемпіонаті світу серед юніорів. Цього ж року він показав новий рекордний  результат – 205 кг. Потиск був зафіксований трьома суддями на міжнародному турнірі «Кубок Дністра».

Поспілкуватися з такою цілеспрямованою людиною було неймовірно цікаво. Віталій не тільки розповів про свої досягнення в спорті, а й поділився власним підприємницьким досвідом.

Молодий чоловік народився в Республіці Молдова, після 9 класу вступив у коледж за спеціальністю «механік». Провчився три роки й успішно склав державні іспити на ступінь бакалавра. Далі продовжив навчання у Придністровському державному університеті на медичному факультеті. Тирасполь сподобався юнакові, а ще більше – можливості, які відкрилися перед ним. Так він пов’язав своє життя з Придністров’ям.

Віталій розповів, що було складно поєднувати навчання з роботою, але, завдяки його винахідливості та наполегливості, він упорався з цим. Воно й не дивно, оскільки хлопець мав гарний приклад. З дитинства батьки Віталія прищеплювали йому любов до спорту, здорового способу життя. «Саме батьки дали мені майбутнє в спорті, за що я їм дуже вдячний», – зізнається спортсмен. За словами Віталія, він довго шукав, вибирав серед групових та одиночних прийнятний для себе вид спорту. Але перевагу віддавав тим спортивним напрямкам, де все залежало тільки від нього, не любив працювати в групі. Йому завжди подобалося змагатися, бо сильні суперники, змушували його працювати ще більше й наполегливіше. Саме бажання стати кращим спонукало його розпочати спортивну кар’єру у 2012 році, яка тривала до 2017 року. Далі інтерес зі сфери спорту перейшов у бізнес.

Як відомо, бізнес не можна побудувати без досвіду, фінансів та підтримки рідних, тому Віталію довелося пройти тернистий шлях до своєї мети – власного спортивного залу. Молодий чоловік працював тренером, тому спортивні зали Тирасполя йому були досконально відомі, він міг визначити для себе всі їх плюси та мінуси. Оцінивши можливості своїх конкурентів, 9 січня 2018 року Віталій відкриває свою «чарівну кімнату», для жінок – «Vip lady’s GYM». «Ідея створення тренажерного залу для жінок виникла десь через рік роботи, в першу чергу тому, що такого у нас в місті немає, і це щось нове. По-друге, я проаналізував досвід своєї попередньої роботи й дійшов висновку, що велика частина моїх підопічних – це жінки та дівчата, їх було близько 80 %. Отже, я доклав усіх зусиль до реалізації своєї ідеї», – розказав Віталій Кожокару.

Молодий підприємець поділився навіть секретами, які використовував для реклами. За його словами, дуже важливо задіяти соціальні мережі в Інтернеті, вести блоги, публікувати виступи з різних змагань. А якісна робота з клієнтами доведе на практиці твої переваги перед конкурентами.

Читачам газети «Гомін» спортсмен побажав йти до своєї мети й добиватися успіху. «Я вже не раз переконався: якщо у людини є мрія й бажання, то їй набагато легше подолати всі перешкоди. Головне – наполегливо працювати й не давати собі слабину», – наголосив Віталій Кожокару, сильний духом спортсмен і чесний підприємець.

Віра   МАКОВА.