Свято спорту в Бендерах

На Бендерському міському стадіоні відбулася відкрита спартакіада «День здоров’я». Участь у ній взяли понад 600 викладачів та студентів Придністровського державного медичного коледжу ім. Л. О. Тарасевича.


За словами директора закладу, кандидата медичних наук Ростислава Окушка, основною метою проведення заходу є пропаганда здорового способу життя.

«Наші випускники повинні інформувати населення про необхідність підтримувати своє тіло в належній фізичній формі. Отже, вони теж мають бути фізично підготовлені», – зазначив Ростислав Володимирович.

Завідувач кафедри фізичної культури та спорту навчальної установи Денис Борисов розповів, що за традицією «День здоров’я» керівництво коледжу організовує двічі на рік. Проте тільки після об’єднання Тираспольського та Бендерського коледжів у Придністровський державний уперше вдалося досягти такої масовості учасників. Він висловив упевненість у тому, що такі заходи долучатимуть ще більше студентів і викладачів до систематичних занять різними дисциплінами.

Спортивна частина заходу розпочалася з традиційної зарядки. Потім учасники долали кола навколо футбольного поля стадіону. Це була підготовка до наступних видів змагань.

Одним із найбільш захопливих видів програми став біг на 100 м. Стометрівка – відомий кожному школяреві норматив, дисципліна, включена до програми перших в історії Олімпійських ігор, і найпопулярніший вид бігу на Олімпіадах.

Власні фізичні можливості майбутні медики показали на поперечині. Хлопці намагалися підтягнутися якомога більше разів, а дівчата піднімали власне тіло над нею.

Емоційними були групові стрибки – вправи зі скакалкою. Команди, які складалися з п’яти осіб, намагалися стрибати без помилок. У цьому виді змагань виявили найсильнішого також і в особистому заліку. За словами Дениса Борисова, ці вправи добре підходять тим, хто хоче позбутися целюліту, зайвої ваги, прагне зміцнити сідниці, ноги та поліпшити м’язовий тонус. Користь стрибків на скакалці досить велика, оскільки такі заняття можна віднести до розряду кардіо, отже, можна сказати, що вправи зі скакалкою позитивно впливають на серцево-судинну систему.

Домашнім завданням для учасників була підготовка та випуск стінгазет, присвячених тематиці здоров’я.

Новою традицією в коледжі очевидно вважатиметься проведення флешмобу «Танцювальна аеробіка в боротьбі з гіподинамією». Загальна розминка для викладачів та студентів, зразкові виступи танцювальних студентських команд зарядили учасників емоційно та фізично.

Однією з найбільш популярних спортивних дисциплін є легкоатлетична естафета. Це найбільш видовищна, динамічна і захоплива дія, оскільки йдеться про очне протиборство команд. Під час її проведення уболівальники палко підтримували учасників.

Майбутні медики були сповнені позитивних емоцій. Студент 4-го курсу за спеціальністю «Сестринська справа» Андрій Болтенко відзначив важливість проведення таких заходів для єднання колективу. Він вважає, що спорт має важливе значення для нього, зокрема він відвідував тренування в різних спортивних секціях. Андрій взяв участь у змаганнях на поперечині.

Його майбутній колега, студент 4-го курсу за спеціальністю «Акушерська справа» Ілля Оринчук підкреслив, що проведення таких масових спортивних заходів сприяє не тільки покращенню самопочуття, й зміцненню фізичної форми людини. Він висловив упевненість у тому, що від неї залежить і повага до власної особистості.

Яскравим моментом свята стала церемонія нагородження. Переможці й учасники отримали призи та подарунки. Цікаво, що викладач і студенти разом зробили грамоти, які також вручали медикам.


Володимир ДАНИЛОВ.

Фото автора.