Від них залежить надійність вітчизняних доріг

Члени експертної комісії республіканського конкурсу «Придністровська якість – 2023» продовжують відвідувати підприємства республіки. Побували вони й на столичній вулиці Карла Лібкнехта (тут цього року замінили дорожнє полотно) та на паркуванні біля Республіканської клінічної лікарні. Саме ці об’єкти для участі в престижному заході заявило ЗАТ «Тирастроймеханізація ім. М. П. Голуба».


Історія підприємства налічує півстоліття. Накопичений за роки діяльності досвід і створена за цей час матеріальна та виробнича база дають можливість колективу впевнено почуватися серед лідерів будівельної галузі ПМР. Швидкість та якість виконання робіт є його пріоритетами.

Під час візитів на об’єкти експертів супроводжував заступник директора з комерційної діяльності та загальних питань ЗАТ «Тирастроймеханізація імені М. П. Голуба» Сергій Марцинко. Він розповів, що столичне підприємство вже в шостий раз є учасником республіканського конкурсу «Придністровська якість»: «Для нас це чудова реклама, зокрема про результати нашої діяльності дізнаються ще більше придністровців. Цього року, наприклад, вдалося вирішити важливе траснспортне питання, завдяки створенню майданчика для паркування. Щодня велика кількість придністровців відвідує Республіканську клінічну лікарню, тож необхідно забезпечити їм належні умови для безпеки дорожнього руху. Роботи розпочалися в серпні, а на початку жовтня ми вже здали об’єкт. Паркування довжиною 220 м розраховане на 60–80 машин». Ще однією позитивною особливістю нового об’єкта є те, що під час робіт були використані лише вітчизняні будівельні матеріали.

За словами Сергія Марцинка, штат підприємства налічує 116 співробітників. Цього року колективу вдалося виконати великий обсяг робіт, наприклад, в Бендерах на вулиці Паніна. Тут зробили абсолютно нову дорогу за найсучаснішими технологіями. Крім того, фахівці встановили нову зливову каналізацію, хоча спочатку цього не передбачалося. «Планували поміняти лише ґрати, але виявилося, що всі труби забиті. Прочистити їх не вдалося, тому ухвалили рішення демонтувати та побудувати нову зливову каналізацію», – пояснив Сергій Володимирович.

ЗАТ «Тирастроймеханізація ім. М. П. Голуба» надає своїм клієнтам різні види послуг. За словами заступника директора, одним із напрямів діяльності є земляні роботи. «Викопування котловану, вивезення ґрунту, облаштування траншей з метою створення мереж комунікацій, утрамбовування землі на місці будівництва – від рівня якості виконаної роботи безпосередньо залежить безпека та якість зведення споруди на різних етапах. У нашому розпорядженні є автопарк потужної техніки: самоскиди, бульдозери, екскаватори та багато інших спецмашин. Отже, для виконання замовлення, наші спеціалісти підберуть техніку відповідно до умов місцевості. Таким чином, робота буде виконана на високому рівні та з дотриманням терміну, без жодних проблем», – сказав Сергій Володимирович.

Підприємство придбало сучасний сідельний тягач, кран-маніпулятор (обидва нідерландської фірми DAF), на озброєнні шляховиків є високопродуктивні вібраційні катки німецького виробництва.

Сергій Володимирович зазначив, що обладнання та кваліфікований кадровий потенціал, упровадження інновацій у технології дозволяють колективу вирішувати завдання, поставлені керівництвом республіки.


Андрій КРАВЧЕНКО.

Фото автора.