Від креслення – до реалізації

Оригінальні інженерні ідеї, втілені в проектах, докорінно перетворюють нашу реальність. Так можна охарактеризувати внесок Проектного інституту в становлення і створення зовнішнього вигляду ПМР. Заснований у 1986 році, він досі залишається новатором, продовжує вести республіку вперед, реалізує інноваційні розробки та пропонує вражаючі рішення.


Завдяки високому рівню професіоналізму і технічних навичок, інститут підтримує репутацію надійного партнера та лідера в царині технологічного прогресу та інженерного розвитку. Цього року колектив установи ухвалив рішення вперше подати свої інноваційні розробки на оцінку експертного журі престижного республіканського конкурсу «Придністровська якість – 2023».

Портфоліо підприємства вражає сотнями об’єктів різної складності. Серед них є такі загально відомі та значущі як відновлення будівлі театру драми та комедії ім. Н. С. Аронецької, зведення Конституційного суду та Газпромбанку, створення інноваційних торгових центрів «Хайтек» та «Силует», а також будівництво важливих соціальних об’єктів, включаючи пам’ятник «Жертвам фашизму» та Реабілітаційний центр для інвалідів у Дубоссарах.

Головний інженер Олег Кушнерьов розповів експертній комісії, що основний профіль робіт інституту – це підготовка планів житлового та цивільного будівництва, комплексне проектування. Інститут здійснює супровід об’єктів аж до введення їх в експлуатацію. Окрім іншого, організація має можливості проведення аналізу, обстеження та відновлення старих будівель, здійснення експертизи ґрунту.

Найбільше підприємство пишається своїм кадровим складом, переважна більшість якого сформувалася ще за радянської доби. Саме завдяки довірі до високого рівня компетентності співробітників приватні підприємці та державні замовники роблять вибір на користь співпраці з цією установою.

Інститут активно використовує передове програмне забезпечення та сучасне комп’ютерне обладнання, що дозволяє створювати проекти з інноваційними функціональними характеристиками, привабливою архітектурою будівель та ефективною витратою матеріальних і фінансових ресурсів у процесі будівництва.

Крім того, тут гарантують якісне та своєчасне виконання замовлень відповідно до державних стандартів, які ґрунтуються на договірних відносинах із замовником.

Представлені проекти викликали жвавий інтерес у журі конкурсу «Придністровська якість – 2023», захопленого прогресивним ставленням проектувальників до реалізації інженерних ідей. Здатність інституту створювати оригінальні концепції підтверджує його позицію сильного конкурента на шляху до перемоги.


Лара КОШЕЛЄВА. 

Фото автора.