Багатство смаку в кожній краплі

Промислове підприємство з майже сторічною історією «Букет Молдавии» представило широкий асортимент високоякісної алкогольної продукції на конкурс «Придністровська якість – 2023».


Експертній комісії престижного конкурсу надали унікальну можливість зануритись у практичні процеси виробництва та безпосередньо ознайомитися з кожним етапом. Дотримання традиційних класичних технологій та використання унікальних рецептур абсолютно відрізняє його від інших виробників.

Під іменитим брендом виробляється понад 60 видів алкогольної продукції. Щороку з’являються нові унікальні найменування з тонким і різноманітним смаком. Запатентовані рецепти неодноразово відзначалися численними нагородами, включаючи зокрема міжнародні призові знаки якості та визнання з боку експертів галузі.

На сьогодні компанія представляє багатий асортимент алкогольної продукції, що містить 7 сортів гірких настоянок, 4 унікальних варіанти горілки, 6 видів прекрасних сухих і 8 ігристих вин, а також 3 сорти лікерів.

Кожен напій є втіленням найвищої майстерності та ретельно відібраних інгредієнтів, створений з любов’ю і турботою про найбільш вишукані гастрономічні уподобання.

Інтегрований підхід до виробництва алкогольної продукції є досконалим злиттям відмінних інгредієнтів, вирощених та розроблених на експериментальних ділянках і полях Дубоссарського району.

Ретельно відібрані трави, квіти та плодові рослини перетворюються тут на незамінні компоненти ексклюзивних напоїв, надаючи їм неповторного характеру та унікального смаку.

Чарівний аромат дамаської троянди додає витонченості кріпленому вермуту. Японська айва надає мускатних ноток лікерам, а екзотичний зізіфус, горіх і шипшина найкраще розкриваються у вишуканому коньяку. М’який відтінок материнки та гіркуватість полину є основою для багатьох вин, що занурює кожного поціновувача в захопливу подорож ароматами та смаками багатого і родючого Придністров’я.

З ретельно відібраних, вирощених на місцевих полях трав створюється не тільки витончений асортимент напоїв, а й чудові рецепти фірмового чаю. Нині в продажу представлені три сорти, кожен з яких уже позитивно зарекомендував себе поміж місцевих споживачів.

Проте, це тільки початок. У творчій майстерні відданих своїй справі фахівців триває натхненна праця над іще трьома видами та пошуком нових неповторних композицій, в яких заграють ароматами висушені трави, ягоди та фрукти. Для цього на виробництві є сушильна камера.
Начальник цеху розливу Наталія Фісаревська розповіла гостям про тонкощі підготовки вантажу на експорт. Зокрема і про недавнє постачання до Німеччини. Те, що «Букет Молдавии» завойовує серця поціновувачів у Румунії, ні для кого вже давно не секрет. Співробітники з гордістю згадують момент, коли їхня продукція одного разу вирушила до дивовижних куточків нашої планети – до Буркіна-Фасо та Папуа-Нової Гвінеї.

Після такої пізнавальної та захопливої екскурсії члени експертної комісії змогли об’єктивно оцінити якість чотирьох вишуканих напоїв у дегустаційній кімнаті. За словами інженера-біолога Анжели Гуменної, біле сухе вино «Мускарис» та «Оницьканське біле» відрізняються свіжістю смаку. Бальзам «Fernet Buke» та гірка настоянка «Горіх на коньяку» запам’ятовуються своєю насиченістю та міцністю.

Цілісний підхід до створення алкогольних напоїв став візитівкою великої спадщини, яка бере свій початок у 60-х роках минулого століття.


Надія САМСОНОВА.

Фото автора.

На фото Наталiя Фiсаревська.