Щоб зберегти працездатність мозку

Цей орган необхідно тренувати так само, як і весь організм. Не випадково люди, зайняті інтелектуальною працею, наприклад учені, зберігають ясність думки, мислення і хорошу пам’ять до похилого віку.


Рішення кросвордів, ребусів, сканвордів рекомендовані лікарями для збереження і тренування пам’яті. За допомогою подібних ігор у мозку поліпшується кровообіг, що віддаляє, наприклад, хворобу Альцгеймера й деменцію.

Від ступеня активності діяльності мозку, ефективності мисленнєвих процесів залежить повноцінність вашого життя на пенсії. Тому фахівці рекомендують тримати мозок в тонусі для активного довголіття, ясності розуму і гарної пам’яті на довгі роки.

Людям молодого віку розгадування кросвордів і сканвордів корисне для розвитку логічного і асоціативного мислення. Регулярні тренування також допомагають позбутися забудькуватості.
Подібні головоломки ще сприяють зняттю стресу і розслабленню, створюють відчуття досягнення мети, покращують концентрацію уваги.

СКАНВОРД – популярна головоломка, яка до того ж розвиває логічне мислення і покращує словниковий запас. Завдання гравця: заповнити сітку словами, які перетинаються і утворюють кросворд. Тож змусьте свій мозок працювати нестандартно.


Роман ПЕТРИКIВ.

Фото: pexels.com