Висока якість та попит на ринку

Продукцію унікальної текстильної компанії «Тиротекс», яка наближається до свого піввікового ювілею, добре знають і залюбки використовують у багатьох країнах світу.


Днями підприємство відвідала експертна комісія конкурсу «Придністровська якість – 2023», яка надає незалежну професійну оцінку якості товарів та послуг.

Заступник директора з оздоблювального виробництва Андрій Волкович провів екскурсію підприємством, показав членам комісії та розповів, з чого починається процес виготовлення високоякісної продукції топового бренду, який по праву посідає одне з провідних місць поміж європейських виробників.

Першим для знайомства представили прядильно-ткацьке виробництво. Основний вид сирови-
ни – бавовняне волокно. До речі, в адміністративному корпусі підприємства можна побачити зразки цих рослин із білими пухнастими коробочками, які виростили на полях нашої республіки.
Бавовну прядуть у пряжу, яку потім тчуть, щоб створити м’яку, міцну тканину. Андрій Миколайович розповів, що бавовняна сировина надходить у пресованих кипах (стосах), у прядильному цеху її розпушують, очищають від бур’янів і змішують на розпушувально-очисному устаткуванні фірми «TRUTZSCHLER» (Німеччина) та агрегатах «FA» (Китай). На підготовчій ділянці виконуються процеси чесання, розпрямлення, паралелізації, складання, витягування та формування чесальної стрічки, готової до подальшої обробки та отримання пряжі.

В оздоблювальних цехах «Тиротексу» здійснюється надання бавовняним тканинам необхідного товарного вигляду та різноманітних споживчих властивостей у суворій відповідності до вимог замовника.

Обробку суворих тканин, що надходять у виробництво, починають на сучасному обладнанні фірми «Brugman», яке опалюється газом, із системою пальників від «Parex».

Встановлене на підприємстві обладнання для фарбування дозволяє фарбувати бавовняні та сумішеві тканини в широкому діапазоні ширини (від 90 до 300 см) різними способами та класами барвників (активними, кубовими, дисперсними активними, дисперсними кубовими). Цю інформацію доніс до поважної комісії Андрій Волкович. Він показав лабораторну красильну установку фірми «Мathis», гравірувальну установку фірми «Stork», а також сучасні фарбоварки, автоматизовані на всіх стадіях приготування друкарської фарби.

Нова сушильно-ширильна машина DMS 22 DIL-TENTER турецького виробника «Dilmenler», придбана в 2022 році, при робочій швидкості до 90 метрів за хвилину обробляє щомісяця до 1,2 млн погонних метрів тканини шириною до 3 м 20 см.

Експерти побували й на ділянці розбракування готових тканин, основна функція якої – розбраковування готових тканин та упаковка рулонів тканини для відвантаження на експорт чи внутрішній ринок. Познайомилися з роботою дільниці контролю і розкрою готових тканин та автоматизованих швейних ліній.

На ділянці працюють два стьобально-вишивальні автомати для стьобання і вишивання на рулонах тканини та 5 автоматів для виконання вишивки на деталях крою. Вишивка застосовується для постільного та столового асортименту, трикотажних виробів та домашнього одягу, також у вигляді логотипів на медичному та робочому одязі.

На «Тиротексі» розгорнуто акредитовану прядильно-ткацьку лабораторію ПТП та хімічну лабораторію ВП, оснащені найсучаснішим лабораторним обладнанням, що забезпечує супровід усіх технологічних процесів.

Маркізет, перкаль, батист, поплін, ситець, бязь, байка, фланель… Ці та інші тканини, виготовлені з бавовни, використовуються для пошиття різних виробів. Членам комісії показали постільні комплекти та кухонні набори рушників і серветок.

Експертна комісія ознайомилася з ексклюзивними колекціями постільної та столової білизни під торговою маркою «Тиротекс», яка виготовляється креативною командою однодумців – професійними художниками, дизайнерами та колористами. Щорічно відділ дизайну розробляє понад 200 нових малюнків, унікальних своїм авторським стилем, які поповнюють традиційні колекції «Тиротексу» або формують нові. Постійний моніторинг останніх тенденцій та напрямів моди дозволяє створювати актуальний дизайн, що має популярність на ринках понад 30 країн світу.
Підсумки перевірки представлених товарів стануть відомі в грудні.


Михайло ТРЕМБIТА.

Фото автора.