Заради безпеки особистості, суспільства і держави

Дія високого, «жовтого» рівня терористичної небезпеки продовжена ще на 60 діб – до 14 січня 2024 року. Відповідний указ 15 листопада підписав Президент ПМР Вадим Красносельський.


Документ за № 436 опублікований на офіційному сайті Глави держави й набирає чинності з 15 листопада до 14 січня 2024 року включно.
Нагадаємо: у квітні та травні 2022 року в Придністров’ї терористичних атак зазнали: будівля МДБ, радіотелецентр біля селища Маяк Григоріопольського району, а також військова частина в селі Паркани. Крім того, з української сторони в напрямку придністровського населеного пункту Колбасна зафіксовані постріли. Біля села Воронково Рибницького району неподалік колишнього аеродрому сталися чотири вибухи.

Зазнала терористичної атаки й будівля військкомату в Тирасполі. Два вибухові пристрої були скинуті з дрона 5 червня на територію автопарку резервного підрозділу миротворчого контингенту Придністров’я біля села Володимирівка.

У зв’язку з серією підступних терактів 26 квітня в Придністров’ї був введений критичний, «червоний» код терористичної небезпеки. З 25 травня 2023 року ступінь терористичної загрози знизили до високого, «жовтого» рівня, який також передбачає підвищені заходи безпеки під час охорони громадського порядку.

«Жовтий» код терористичної небезпеки передбачає посилення контролю над дотриманням громадянами та іноземними особами порядку прописки, реєстрації та перебування на території республіки, а також проведення додаткових тренувань із застосування антитерористичних засобів і методів, переведення медичних служб у режим підвищеної готовності.


Анастасія КАСИМ.