Новини кращої футбольної команди

ФК «Шериф» продовжує виступати у європейських клубних змаганнях та в Суперлізі Молдавії.


Шанувальники найпопулярнішої гри у світі знають, що на початку жовтня керівництво «жовто-чорних» призначило на посаду головного тренера українського фахівця Романа Пилипчука. Дебютним для нього став поєдинок у рамках групового етапу Ліги Європи проти швейцарського «Серветта». Матч відбувся в столиці Придністров’я 26 жовтня. Зустріч завершилася з нічийним рахунком 1:1.

Наступну гру престижного європейського змагання тираспольчани провели 9 листопада на виїзді: матч-відповідь проти команди з Женеви. На початку першого тайму «осам» вдалося вразити ворота суперника. На жаль, переможний результат гравці «Шерифа» не зберегли. Наприкінці другого тайму швейцарці забили два м’ячі у ворота тираспольчан. Кінцевий результат гри 2:1 на користь «Серветта».

В інтерв’ю прес-службі ФК «Шериф» Роман Пилипчук проаналізував поєдинок зі швейцарцями: «Вітаю господарів поля з перемогою. Що стосується гри, важко протистояти команді, яка всі 90 хвилин намагається доставляти м’яч у наш штрафний майданчик лише через верхні передачі. Вигідні моменти, які ми створювали, не були реалізовані. Розчаровує, що гравці не змогли утримати перевагу до кінця матчу. Попереду на нас чекають ще дві зустрічі зі «Славією» та «Ромою». Сподіваємося показати кращий рівень гри та добитися необхідного результату».

Завершальний домашній матч на груповій стадії тираспольчани проведуть 30 листопада проти «Славії». Гра розпочнеться о 22:00.

«Жовто-чорні» продовжують упевнено лідирувати в турнірній таблиці Суперліги Молдавії. Черговим суперником наших футболістів 12 листопада став ФК «Флорешти». Матч відбувся в Бендерах. Суперник «шерифівців» проводить свої домашні поєдинки в цьому місті. «Оси» розгромили опонента з рахунком 4:0.

Наставник тираспольського колективу на післяматчевій прес-конференції відзначив той факт, що за 21 день його гравці провели сім поєдинків. «Це досить важко, і навантаження покладається на тих самих футболістів. Тому я справді задоволений тим, що всі у нас живі та здорові. Тепер виникла невеличка перерва, пов’язана з матчами збірних. Трохи відпочинемо, проте працювати ще є над чим, необхідно вдосконалювати гру», – сказав головний тренер.

Успішно виступає в міжнародних змаганнях і молодіжна команда «Шерифа». У першому матчі раунду плей-оф Молодіжної Ліги Чемпіонів вони перемогли 8 листопада в Тирасполі сербський «Партизан» з рахунком 2:0. Варто зазначити, що вхід на матч був вільний, а уболівальники палко підтримували юних футболістів.

Матч-відповідь суперники проведуть у Белграді 28 листопада.


Володимир ДАНИЛОВ. 

Фото: facebook.com