«Аквина» – гарантія якості питної води

Назва товариства з обмеженою відповідальністю знайома придністровцям уже практично двадцять років. Можна сміливо сказати, що за період своєї діяльності воно напоїло вже не одну сотню тисяч споживачів.


На майданчику Торгово-промислової палати (ТПП) відбулася зустріч директора ТОВ «Аквина» Костянтина Ахтирцева з членами поважної експертної комісії республіканського конкурсу «При-
дністровська якість», яка складалася з представників самої ТПП, столичної держадміністрації та експерта інституту технічного регулювання і метрології.

Костянтин Володимирович розповів, що з 2005 року «Аквина» представляє свій продукт конкурсній комісії: «Ми використовуємо звичайну воду з крана. Запускаємо її у виробництво, тобто, переганяємо на спеціальному американському обладнанні з п’ятиступінчатою системою очищення. Вона проходить через різні фільтри, серед яких і вугільний, що нейтралізує хлор, важкі метали, потім потрапляє на фільтр грубого очищення і після нього поступає на мембранний комплекс.

Під час очищення води мембрани слугують бар’єрами, які пропускають воду і відфільтровують небажані речовини. Працюючи так само, як стінки клітин нашого тіла, технічні мембрани вилучають із води солі, домішки, віруси та інші частки. На завершення вода проходить ще через ультрафіолетову лампу, розливається в бутлі й постачається споживачам.

Ми постійно співпрацюємо з Центром гігієни, робимо всі аналізи з допомогою його фахівців, а також взаємодіємо з центром сертифікації, де отримуємо відповідні документи. У нас є сертифікат якості, що дозволяє нам працювати та щороку підтверджувати своє гідне місце на ринку споживачів».

Директор, відповідаючи на запитання членів комісії та журналістів, здійснив невеличкий екскурс в історію використання пластикових пляшок для води та пояснив, що таке бутильована вода. Поділимося цією інформацією з нашими читачами й ми.

Що ж таке бутильована вода? Питна вода в пляшках очищається після того, як її видобули з природного артезіанського джерела або центрального водогону. Розливається або в невеликі пляшки, або в 19-літрові пластикові бутлі з доставкою додому чи в офіс.

Дещо з історії пластикової пляшки. Революція, що зробила пластик королем тари для харчових продуктів, відбулася у 1973 році, коли інженер компанії DuPont оприлюднив технологію виробництва пляшок із поліетилентерефталата або так званого PET-пластику. Цей матеріал має такі властивості, як легкість та економічність. Він витримує тиск від газованої води всередині пляшки. Таким чином, PET-пластик швидко та глобально підкорив індустрію виробництва питної води.

Усі сучасні пляшки з водою, яку ви купуєте в крамниці, мають це маркування. Також для транспортування та вживання питної води використовують великі, наприклад, 19-літрові полікарбонатні (PC) бутлі, які можна зручно замовити в офіс чи додому.

Бутильована вода: здорова альтернатива. Директор повідомив, що пляшки, які використовуються «Аквиною», відповідають Держстандартам. Вони стерильно чисті, так само як і верхня одноразова помпа. Перед доставкою бутлі упаковують в поліетиленові пакети, щоб зберегти чистоту продукту.

Споживачі мають право вибору: самі можуть використовувати фільтровану воду, пропущену через придбаний у магазині фільтр: спосіб недешевий, бо висококласні, багатоступінчасті системи фільтрації потребують постійної уваги та регулярної заміни фільтрів задля отримання води високої якості.

Інший, нині найбільш оптимальний та популярний спосіб, – замовлення питної води додому чи в офіс. Питну очищену воду «Аквина» знають по всій республіці, однак ТОВ не доставляє її в інші міста Придністров’я, окрім Тирасполя. Замовники самостійно, на власному транспорті, вивозять її до споживачів, яких у нашій країні – легіони.
Результати перевірки конкурсна комісія оголосить у грудні.


Христина ЖУРАВЕЛЬ.

Фото: mirupakovki63.ru