Осене, прощавай!

Неймовірно яскравим святом відзначили останній день осені в Республіканському українському теоретичному ліцеї-комплексі. Учні молодших класів підготували чудові номери для гостей та вчителів закладу.


Багато поетів і письменників оспівували цю прекрасну пору, бо де ж іще можна побачити таку різноманітність барв, як не восени? Гілки дерев розфарбовані багряними, золотими, червоними переливами. Земля встелена яскравим килимом з опалого листя. Сонце гріє ще майже по-літньому, прагне віддати останнє нерозтрачене тепло. Високе блакитне небо прикрашають рідкі химерні хмарки… Це дійство захоплює розум людини й водночас засмучує її душу.

Свято осені в школі є одним із найулюбленіших заходів, адже саме під час урочистостей дітлахи можуть і повеселитися, і на інших подивитися, і себе показати.

Облітають квіти, обриває вітер пелюстки печальні в синій тишині.
По садах пустинних їде гордовито осінь жовтокоса на баскім коні…

Володимир Сосюра

Для учнів перших класів по-особливому запам’ятовується золота пора, адже це перше знайомство з новими товаришами, вчителькою та уроками.

Безумовно, для школярів це радісне та яскраве свято, яке допомагає їм закріпити уявлення про осінь як пору року, дізнатися нові факти та бути уважними до природи. Сценка «Ластівка» нагадала школярам про відліт птахів на зимування.

Другокласники в національних українських костюмах представили танцювальні номери, в яких ритмічно та виразно продемонстрували свою майстерність.

На свято завітали казкові герої: Зима, Весна та Літо. Вони сперечалися за право господарювання, але завдяки активним старанням школярів та вигукам, Осінь все ж завітала на виставу. Діти з нетерпінням чекали на зустріч. Разом із нею малеча весело і завзято грала, співала та декламувала вірші. Кожен костюм учнів був особливим – з елементами осіннього декору.

Для проведення розваг зал оформили відповідно до тематики свята. В ньому панувала тепла, доброзичлива атмосфера: у фіналі всі школярі виконали пісню «Батьківщина», якою й завершилися урочистості. Діти заспівали емоційно та душевно. Батьки активно підтримали маленьких артистів гучними оплесками, фотографували. На їхніх обличчях сяяли радісні посмішки.

Свято було цікавим і пізнавальним, захопливим, веселим і радісним. Всі дістали незабутні враження та задоволення.


Ольга АЗАРОВА.

Фото автора.