Новини від кращої футбольної команди республіки

ФК «Шериф» продовжує виступати в європейських футбольних клубних змаганнях та у Суперлізі Молдавії.


У нинішньому сезоні «жовто-чорні» виступають на груповій стадії Ліги Європи. Завершальний домашній матч тираспольчани провели 30 листопада проти чеської «Славії».

В інтерв’ю прес-службі ФК «Шериф» головний тренер «ос» Роман Пилипчук розповів про підготовку до матчу з чехами: «На жаль, у першому матчі в Празі ми поступилися з рахунком 0:6. Нині постараємося показати кращу гру та непоганий результат у Тирасполі. Вважаю, що психологічна підготовка матиме важливе значення. Я впевнений, що мої підопічні віддадуть усі сили на футбольному полі. Ми вдячні нашим уболівальникам за відданість і підтримку. Запрошую їх і на цю відповідальну гру, тому що їхня присутність і допомога гравцям і тренерському штабу дуже важлива».

Матч проти «Славії» розпочався о 22:00. Згідно з правилами, його час проведення визначає Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Тираспольські футболісти показали непогану гру, створивши велику кількість гольових моментів біля воріт суперника. Поєдинок завершився з рахунком 3:2 на користь чехів. На жаль, «оси» втратили усі шанси на вихід до наступної стадії змагань.

Попри це, придністровські уболівальники футболу задоволені виступом нашої команди. Андрій із Бендер упродовж останніх років намагається не пропускати жодної домашньої гри «ос» у єврокубках. За його словами, він вдячний футболістам «Шерифа» за можливість побачити кращі колективи з Європи в Тирасполі. «Під час матчів у столиці республіки завжди підтримую нашу команду. Зустрічі з сильними опонентами сприяють зростанню футбольної майстерності наших гравців. Розчаровує, що не вдалося вийти в наступну стадію змагань, але уболівальники не повинні залишати улюблену команду без підтримки, незважаючи на результат матчу», – сказав він.

Останнім поєдинком на груповій стадії Ліги Європи для «жовто-чорних» стане поєдинок проти італійської «Роми», який відбудеться в Римі 14 грудня.

Футболісти «Шерифа» продовжують успішно виступати в Суперлізі Молдавії. Черговим суперником столичних спортсменів став кишинівський «Зімбру». «Жовто-чорні» увесь матч володіли ігровою ініціативою, створивши велику кількість гольових моментів біля воріт суперника. Кінцевий результат матчу 2:0 на користь «ос».

Роман Пилипчук в інтерв’ю журналістам поділився емоціями від проведеної гри: «Намагаємося під час матчів показувати комбінаційний футбол. Звичайно, не все відразу виходить. Однак приємно вже те, що є зміни на краще. Є моменти, які мене порадували, й такі, що не сподобалися. Та це нормально. Тренер просто не може бути всім задоволений. Я задоволений голами у ворота «Зімбру», зокрема це результат колективних дій на футбольному полі. Епізодами вихід з оборони був ефективним. Ми працюємо над розвитком атаки від воротаря, і це мені подобається. Ми не боїмося, не б’ємо вперед, а намагаємося зберегти м’яч, переходити в атаку в початковій фазі її розвитку».

У турнірній таблиці наші гравці випереджають найближчих переслідувачів на шість очок. Попереду ще один матч першої частини змагань, але ніхто вже не зможе наздогнати «ос». У другій частині турніру, яка стартує на початку весни наступного року, шість команд – учасниць розпочнуть турнір з нуля. Перше місце дає нашому клубу перевагу: з десяти поєдинків ФК «Шериф» сім матчів проведе на власному полі.

У поточному футбольному сезоні у єврокубках виступили гравці молодіжної команди тираспольчан. У раунді плей-оф Молодіжної Ліги Чемпіонів суперником наших футболістів став сербський «Партизан». На жаль, «жовто-чорні» 28 листопада поступилися опоненту з рахунком 2:5. Нагадаємо, в першому матчі, який відбувся на початку листопада, «шерифовці» перемогли суперника з рахунком 2:0. За сумою двох поєдинків в наступну стадію турніру вийшли серби, які переграли придністровців з рахунком 5:4.


Віталій МАЛЬОВНИЧИЙ.

Фото: facebook.com/FootballClubSheriff/