Крок за кроком до магії

З наближенням Нового року Тирасполь ніби оживає. Напередодні в центрі столиці відбулося відкриття головної ялинки Придністров’я. Подія не тільки наповнила нас атмосферою свята, а й подарувала можливість зібратися разом із рідними та близькими.

ПІДГОТОВКА МІСТА
Нинішній рік порадував городян і гостей столиці різноманітними нововведеннями. Штучну ялину прикрасили програмними світлодіодними вогнями, світловими намистами срібного відтінку та різнобарвними кульками з переробленого дерева. На верхівці величної споруди сяє майже метрової величини зірка, яка створює святковий настрій.
Фасади центральних будівель прикрасили яскравими ялинковими гірляндами, великими різнокольоровими кулями та скульптурами відомих персонажів народних казок: Діда Мороза, Снігуроньки та Сніговика. Декор та атрибути свята виготовлені здебільшого з екологічно чистих матеріалів (льон, бавовна, деревина, бамбук), що надає загальному антуражу особливого шарму.
Тираспольчанин Олексій Миронов зауважив:

«Це рік, коли місто дійсно старається здивувати й порадувати нас. Наприклад, освітлення Катерининського парку стало яскравішим, світлішим і сучаснішим, а оформлення головної ялинки зовсім змінилося. Я прийшов зі своєю родиною, щоб зарядитися святковою атмосферою та зробити фото на згадку».

ОЧІКУВАННЯ ДИВА
Мешканці столиці та її гості висловлюють захоплення і розмірковують, яким же цього разу стане одне з найголовніших свят року. Наприклад, Марина Кушанська, яка приїхала з Бендер, поділилася своїми враженнями:

«Мені цікаво, як наша столиця підготувалася до Нового року. Прогулялася з онуками центральною площею, щоб відчути передноворічний настрій вашого міста. Яскраві блискучі прикраси, різнокольорові ліхтарики вздовж доріжок, весела жива музика та радісний щебет дітей, які граються у святкових інсталяціях, створюють відчуття магії та зимової казки. У Бендерах головну ялинку міста відкриють у суботу, тож приїжджайте до нас».

ЦЕНТР НОВОРІЧНИХ ВЕСЕЛОЩІВ
Відкриття ялинки стало яскравою подією, що охопила низку різноманітних розважальних і культурних заходів. Воно привернуло увагу та захопило концертами, яскравими виступами артистів, різноманітними творчими майстер-класами, забавними іграми для дітей та запальним флешмобом.

На особливу увагу заслуговував святковий ярмарок на площі міста, який порадував великою кількістю новорічних товарів та частуваннями. Тут можна було знайти все: від смачних пирогів та ароматного хрумкого хлібця до різнокольорових іграшок і подарунків. Прогулянка Катерининським парком – чудовий спосіб зарядитися позитивними емоціями та знайти неповторні сувеніри для близьких і друзів.

Новорічна вистава в Тирасполі вже стала справжньою традицією, в якій брали участь глядачі та артисти. Відвідувачі поринули в атмосферу чарівного свята, вони змогли насолодитися дивовижними театральними номерами, музичними й танцювальними виступами у виконанні найкращих талантів республіки. У рамках заходу діти зустрілися з Дідом Морозом та Снігуронькою, сфотографувалися з ними та пораділи солодким подарункам.

Цей день перетворив площу Суворова на справжню казку, наповнив місто чарами, а красуня-ялинка, привертаючи увагу місцевих мешканців та численних гостей, стала місцем радісних зустрічей.


Анна ПОЛIКАРПОВА.

Фото автора.