НОВИНИ КОРОТКО

У Тирасполі триває прийом заявок на участь у конкурсі на краще новорічне та різдвяне оформлення.
Нині він проводиться за 15 номінаціями – найкраще оформлення стаціонарних підприємств торгівлі, установ культури, освіти та охорони здоров’я, організацій спорту, туризму та інших місць. Переможець у кожній із них визначатиметься за найбільшою сумою набраних балів. Підбиття підсумків передбачається 7 січня 2024 року.
Переможців нагородять дипломами та пам’ятними призами.
Заявки приймаються до 22 грудня.


На території Аркадного комплексу м. Слободзеї відбулася театралізована вистава «Чудеса, та й тільки біля чарівної ялинки».
Перед початком святкового заходу до його учасників та гостей звернувся глава державної адміністрації Слободзейського району та міста Слободзеї Василь Тищенко. У своєму виступі він зазначив, що символом казкового свята року є ялинка. За дорученням Президента відкриття новорічних ялинок у всіх містах Придністров’я проводять на початку грудня для того, щоб усі громадяни змогли насолодитися святковим оздобленням та відчути новорічний настрій.
Глава адресував слова вдячності всім, хто прикрашає місто, а також організаторам вистави, побажав придністровцям здоров’я, благополуччя, радості та миру в новому 2024 році.


Напередодні Нового року Григоріопольське управління культури пропонує взяти участь у міському конкурсі декламаторів віршів у сценічному образі на тему «Новорічний вірш-парад».
Конкурс спрямований на створення умов для пізнавально-мовленнєвого та художньо-естетичного розвитку дітей, підвищення їхньої творчої активності та формування навичок виразного читання.
Для участі потрібно заповнити заявку до 25 грудня та надіслати на електронну пошту grig_kultura@mail.ru з позначкою: конкурс віршів. Довідки телефоном: 0-210-3-20-76.
Конкурс відбудеться 30 грудня о 17.00 на площі Захисників Придністров’я.


У республіці заборонили курити на території парків і скверів (крім спеціально відведених для цього місць), під навісами зупинок міського та приміського громадського транспорту, а також на суднах річкового транспорту, які здійснюють пасажирські перевезення.
Верховна Рада підтримала ініціативу Уряду в другому остаточному читанні. Зміни та доповнення внесли до закону «Про охорону здоров’я громадян від впливу навколишнього тютюнового диму, наслідків куріння тютюну та інших нікотиновмісних сумішей без вмісту тютюну».
Нові норми набудуть чинності через 14 днів після підписання Главою держави та офіційного опублікування.


Майстри народних промислів, які зберігають споконвічні традиції народів, що живуть у Придністров’ї, зможуть одержати посвідчення, що підтверджує їхній статус. За наявності цього документа, майстри зможуть продавати свої вироби на виставках-ярмарках та святкових заходах міського і республіканського масштабу або залишати свої роботи для реалізації в магазинах із сувенірною продукцією. При цьому вони не сплачуватимуть прибуткового податку.


Добірку новин підготувала
Анастасія КАСИМ