Вогники новорічних бажань

У святкуванні Нового року особливу роль відіграє передчуття. Таке трепетне і приємне очікування чогось гарного та доброго від одного зимового вечора. Незабутнім атрибутом цієї важливої події, поряд із написанням заповітного листа Діду Морозу, є відкриття новорічної ялинки.


Поспішімо зазначити, що цього разу новорічна гостя, хоча й не лісова, а електрична красуня, втішила придністровців тим, що виглядає зовсім по-новому. Оздоблення імітацією зелених гілочок, прикраси ручної роботи та світлодіодні гірлянди наблизили її до образу знайомої й улюбленої всіма нами хвойної ялинки. Тепер на неї приємно дивитися й милуватися і вдень, і ввечері.

Зібравшись навколо цього магічного символу, діти разом зі своїми батьками весело провели час у компанії Діда Мороза, Снігуроньки та багатьох інших казкових персонажів на площі імені нашого легендарного засновника міста Олександра Суворова.

Переплетення театрального та передноворічного чарівництва пожвавило вулиці Тирасполя неймовірним флеш-мобом «Передноворічний настрій», виконаним талановитими учасниками театральної студії «Пурпурові вітрила».

Костюмована колона під керівництвом Діда Мороза розпочала свій рух від кінотеатру. Цього разу багато учасників карнавальної ходи обрали засобом пересування квадроцикли.

Загалом у святковій колоні карнавалу зібралося понад 50 осіб.
Вулиці сповнилися музикою, сміхом і радістю, а перехожі не могли встояти перед веселою ходою. На казковій сцені їх зустрічали ельфи, які бажали якнайшвидше запалити вогні на новорічній ялинці. Однак, перед тим, як це зробити, Дідусь Мороз та Снігуронька разом з усіма присутніми виконали пісеньку «У лісі, лісі темному». Рядки цієї пісні – «В лесу родилась елочка» – відомі всім дітям, батькам і бабусям з дідусями. Тож вони з радістю наспівували їх усією родиною. Новий рік – це по-справжньому сімейне та, попри грудневий холод, особливо тепле свято.

«Ми щороку стараємося збиратися всією родиною саме на відкриття головної ялинки. Раніше ми робили це заради своїх дітей, тепер продовжуємо запалювати новорічні вогники для онуків. Їхні блискучі очі, посмішки та щира віра в те, що чудеса трапляються, повертають нас, дорослих, у той приємний, безтурботний час. Концертна та розважальна програма цього разу теж удалася на славу. Нікому не було нудно, щоправда, трохи холодно», – поділилася своїми враженнями тираспольчанка Ніна Григорівна.

Напередодні Нового 2024 року, що вже наближається, головний зберігач зимових казок і чудес в особі Діда Мороза зі сцени запевнив усіх у тому, що наступний рік обіцяє бути не тільки вдалим, але й істинно добрим, насиченим позитивом. У його словах пролунала обіцянка втілити наші найзаповітніші бажання в життя. Такому, дійсно, хочеться вірити.

Яскраві вогні на новорічній ялинці стали лише початком чарівного свята, яке продовжилося приголомшливими виступами артистів Театру вогню та світла «Ом Рам». Глядачі поринули у світ фантазії світла і тіні, представленої захопливим шоу під назвою «Новорічний маскарад».

Кожен рух сміливих приборкувачів вогненної стихії супроводжувався дивовижною грою світла, створюючи атмосферу казкової історії, в якій світло та пітьма танцювали в гармонії, зачаровували серця глядачів. Артисти подарували неймовірне видовище, за яке були винагороджені бурхливими оплесками.

У концертній програмі також пролунали відомі пісні «Три белых коня», «Jingle Bells», «Приходит Новый год!», «Снег кружится», «Ёлки», «Новогодний бум», «Ла мулць ань».

У сквері де Волана розташувався гарний затишний ярмарок. Стенди та вітрини радували різноманітними сувенірами, ялинковими прикрасами та іншими унікальними аксесуарами, привертали увагу відвідувачів, пропонуючи можливість підібрати ідеальні подарунки для друзів та близьких. Ця весела метушня додала особливої чарівності вечору.


Надія САМСОНОВА.

Фото автора.