Бізнес-процеси у фокусі уваги

«Кожен із нас трохи мрійник, але якщо бути послідовним, то досягти багато чого можна. Шлях до наміченої мети нелегкий. Щоб втілювати задумане в життя, потрібно виявити наполегливість та справжній характер».


Такий мотиваційний вислів – своєрідний девіз компанії з вирощування екологічно чистих печериць ТОВ «Андивита», яка цього року запросила до себе на виробництво експертну комісію конкурсу «Придністровська якість».

Керівник фірми Андрій Петриман разом зі своїми співробітниками старанно працює в селі Карагаш. Основною філософією своєї компанії називає створення робочих місць та прагнення залишатися в гармонії з сімейними цінностями.

На шляху реалізації своїх бізнес-ідей Андрій Олександрович досить точно визначив для себе важливість вивчення всіх аспектів виробництва, особливостей технологій і використання не тільки ентузіазму, а й фінансових ресурсів.

Участь у проекті «Бізнес-наставництво» у 2014 році стала для нього першим кроком. Він разом із командою доклав значних зусиль для розробки ефективного бізнес-плану, підготовки приміщень та встановлення сучасного обладнання, яке відповідало б європейським стандартам.

Нині обсяги виробництва вражають, вони досягли солідних цифр – близько 100 т грибів щороку. Зібрана продукція постачається в мережі супермаркетів «Шериф», на молочний та м’ясокомбінати, а також надходить до кількох ресторанів і доступна для закупівлі оптом.

Андрій Петриман розповів, що крім цього, вони беруть активну участь у різноманітних ярмарках по всій республіці. Він зазначив: «Споживачі довіряють нам, отже продукція «Андивита» завжди актуальна, має високий попит у магазинах. Він навіть перевищує поточний обсяг виробництва, тож ми прагнемо задовольнити всі потреби наших клієнтів».

Локальна компанія націлена на подальше збільшення обсягів продукції та розширення асортименту. Однак, для розв’язання цих завдань їм потрібні додаткові засоби та підтримка. Своїми основними проблемами вони називають нестачу робочих рук і ті ризики, що часом трапляються під час вирощування грибів. Усе це лягає на плечі підприємця.

Перспективи свого розвитку «Андивита» вбачає у можливості просування продукції по всій республіці, а також у налагодженні експорту невеликих обсягів товару до Молдови. Такі плани Андрій Олександрович пояснює прагненням ділитися смаком придністровських якісних печериць та зміцнення позицій на міжнародному ринку.

Необхідно також сказати декілька теплих слів про тих, чиїми руками виконується найголовніша та найвідповідальніша частина процесу – збирання грибів. Ірина Ткаченко працює на підприємстві близько 4 років. Про свою справу жінка говорить з особливою любов’ю: «Я бачу в цьому процесі азарт. А скільки зможу зібрати за сьогоднішню зміну? Наскільки добре виросли гриби за той період, що мене не було на робочому місці? Я ставлюся до збирання печериць, як до чогось цікавого та захопливого. Коли в цеху розгортається великий збір, я укомплектовую від 100 до 130 ящиків».

Отже, слід зазначити, що історія розвитку компанії «Андивита» це не тільки розповідь про бізнес, а й про наполегливість, сумлінну працю та прагнення до досягнення цілей. Андрій Петриман разом зі своєю командою продемонстрував достойний рівень підприємницької майстерності, підтримуючи усі ці роки своє підприємство на плаву.

Поступовий розвиток бізнесу, безперечно, став можливим завдяки стратегічному плануванню, активній участі в проектах, зокрема таких, як «Бізнес-наставництво», та постійному прагненню до професійного зростання.


Лара КОШЕЛЄВА.

Фото автора.