У пошуках нових смаків

У рамках проекту «Купуй придністровське!» магазин «Ванин хлеб», розташований на вул. Леніна в Тирасполі, на кілька годин перетворився на справжній оазис для цінителів вітчизняних продуктів. Дегустація широкого асортименту хлібобулочних і кондитерських виробів надала відвідувачам можливості відкрити для себе нові смаки.


Поміж пропонованих страв від магазину-пекарні особливу увагу привернув житній хліб, виготовлений за спеціальною авторською рецептурою, багет із маслинами та неповторна здоба «Ромашка». Кожен із цих виробів свідчив про високу майстерність пекарського мистецтва та автентичний смак, який полюбився багатьом споживачам.

Це підтвердив і підвищений попит на продукцію. Відразу після дегустації багато відвідувачів займали чергу, щоб купити ароматну випічку. Підприємець та бренд-шеф Іван Черниченко охоче і відкрито спілкувався з покупцями, розповідав їм про процеси виготовлення та рецептурний склад виробів.

«Я виготовляю хліб уже чотири роки. Починав свою справу в Дубоссарах, потім вирішив переїхати й осісти в Тирасполі. 24 листопада моєму магазину виповнився рік. Як на мене, проект видався вельми успішним. У столиці справи дійсно просуваються набагато динамічніше й ефективніше. Нині я самостійно виготовляю всю представлену на прилавках випічку і шукаю помічників», – розповів молодий підприємець.

Днями пекарня анонсувала чотири нові позиції у своєму меню. Це два види булочок (з ванільним кремом і з чорною смородиною), а також багети (житній і з маслинами, оливками та прованськими травами). Перші відгуки були позитивними. Люди з зацікавленням і залюбки пробують нові для себе смаки.

«З чого розпочався мій шлях? Я самоучка, спочатку захопився виготовленням пончиків. У процесі роботи зрозумів, що на одному виді продукції успішний бізнес побудувати складно. Потрібна повноцінна пекарня, де є сезонні позиції, а також випічка на різні смаки. Тоді в мене народилася ідея створення своєї справи – магазину-пекарні «Ванин хлеб», – поділився підприємець.

На сьогодні Іван виготовляє дев’ять видів хліба: класичний, пшеничний, цілозерновий, житній, висівковий, кукурудзяний, цибульний, з насінням льону і прованськими травами. Крім того, на вітрині у великій кількості завжди є печені пиріжки з квашеною капустою, картоплею і курячим м’ясом, солодкі булочки та печиво.

«Усі рецепти авторські. Я вдосконалював їх методом спроб і помилок. Моя головна мотивація – потяг до підприємництва. Я дуже вдячний ТПП за увагу та допомогу й анітрохи не шкодую про нашу співпрацю і ті заходи, в яких взяв участь особисто», – зазначив І. Черниченко.

Кілька інших індивідуальних підприємців також внесли свою лепту в це свято смаку. Снеки та пастилу від бренду «Фрея» представили в декількох варіаціях, включаючи «Яблуко», «Груша», «Яблуко з горішками» та «Банан із кокосом».

Асорті льодяників від ІП «Мастерская карамели» та незвичайні поєднання крем-меду від сімейної пасіки Порхун «Ложка меда» тепер будуть доступні покупцям у магазині «Ванин хлеб». Полуничний, обліпиховий і м’ятний мед прекрасно доповнили гостинний стіл пекарні.

Багатьох відвідувачів і покупців дуже здивував той факт, що все це зроблено придністровськими виробниками. Така подія не тільки допомогла оцінити якість вітчизняних продуктів, але і стала платформою для підприємців, сприяючи їхній взаємодії та спільному просуванню.

Проект «Купуй придністровське!» дає потужний поштовх для розвитку місцевого підприємництва, робить продукцію наших виробників більш доступною та пізнаваною. Начальник Управління зі сприяння розвитку підприємництва та взаємодії з членами ТПП Ольга Добровольська наголосила, що об’єднання малого бізнесу – це головний шлях для популяризації придністровської продукції.


Олександра ТИМКО.