Президент ПМР прийняв українського дипломата

Глава Придністровської Молдавської Республіки Вадим Красносельський 18 грудня прийняв українську делегацію на чолі з Послом з особливих доручень МЗС України Павлом Роговеєм.


Участь у дискусії також узяв керівник зовнішньополітичного відомства Придністров’я Віталій Ігнатьєв.

За словами Вадима Красносельського, Придністров’я та Україну єднають історичні узи. На сьогодні в республіці проживає близько 150 тисяч етнічних українців, до того ж багато придністровців мають українське громадянство, а в республіці робиться все для того, щоб зберігати й розвивати українські традиції. Не залишився поза увагою і той факт, що Придністров’я надавало і продовжує надавати підтримку громадянам, які залишили Україну в період воєнних дій.

Біженці перебувають у спеціально створеному центрі тимчасового перебування та працевлаштування на території ПМР. Діти, які приїхали з України, відвідують дитячі садки, школи, заклади додаткової освіти, у разі необхідності їм надається медична допомога на безоплатній основі. Павло Роговей висловив подяку за таку підтримку його співвітчизників.
Президент ПМР акцентував увагу на тому, що Україна є учасником формату «Постійної наради…» – гарантом переговорного процесу між Придністров’ям і Молдовою. Гість запевнив, що країна, яку він представляє, залишається вірною принципу виключно мирного врегулювання молдовсько-придністровського конфлікту, але при цьому зазначив, що Україна не вбачає своєї участі в міжнародному переговорному форматі разом із Росією. Павло Роговей зазначив, що Україна підтримує і надалі сприятиме розвитку діалогу між Тирасполем і Кишиневом у форматі «1+1».

Більш детальне обговорення питань, що становлять взаємний інтерес, продовжилося по завершенні протокольної частини зустрічі.


Олена ДВОРСЬКА.

Фото прес-служби Президента.