Новий рік по-придністровськи

Ефір 31 грудня на телеканалі «Первый Приднестровский» обов’язково порадує телеглядачів.

Сучасне телебачення цілком і повністю відрізняється від того, що було всього 20 років тому. У цьому впевнені й придністровські працівники ТБ.

■ «Творчі проекти, подорожі, інтелектуальні та розважальні шоу, інтерв’ю – все це ми робимо власними силами, – розповів головний редактор телеканалу Віктор Савченко. – На жаль, не маємо вітчизняного кіно і серіалів. З простої причини: республіка у нас порівняно невелика. Однак і тут є позитивні зрушення, наприклад, придністровська міліція зняла художній фільм «Прищеп Прищепыч, или Путь Ганеши».
Не обійдеться у святкові дні й без класики: поки господарі та господині нарізатимуть салати, «Первый Приднестровский» покаже фільм «Ирония судьбы, или С легким паром!». Крім того, в новорічному телевізійному меню присутня церемонія нагородження «Человек года – 2023» та «Эфир с Президентом». Це дасть змогу згадати найважливіші моменти прожитого року.

У розважальному великому новорічному ранковому ефірі телеглядачів чекають святкові випуски програм «В путь!», «Страна легенд» і, звичайно ж, музичні концерти наших виконавців. Музика – це теж частина придністровської ідентичності, тож лунатимуть пісні наших авторів і до того, як годинник проб’є дванадцять разів, і після.

■ «Ми раді всім музикантам, – каже Віктор Савченко. – Вони по-різному цікаві, й ми охоче ознайомимо придністровців з їхньою творчістю».

У новорічний тиждень на придністровському ТБ також можна буде подивитися всі улюблені творчі телевізійні проекти, а також програму «Здравствуйте», в якій провідні медики дають актуальні поради, як зберегти здоров’я. У Різдво ж «Первый Приднестровский» нагадає про місце духовності в нашому житті випусками передач «На порядок выше» (на богословську тему) і, за традицією, покаже святкове Різдвяне богослужіння.