Дзвенить січнева хуртовина

Неймовірний новорічний подарунок глядачам – концерт-мюзикл «Звенит январская вьюга» у виконані оркестру Головного штабу Збройних сил феєрично відлунав на сцені Придністровського державного театру драми та комедії.


Нова концертна програма була створена спільно з акторами театру. До неї увійшли хіти з радянського новорічного кіно, саундтреки з «Привиду Опери», попурі з пісень зірок естради.
Оркестр – згуртований колектив військових музикантів-професіоналів зі своїм неповторним стилем. Головним завданням колектив вважає професійне донесення до слухача художнього багатства виконуваних творів. Солісти славляться майстерністю імпровізації, вмінням показати особливості свого таланту і голосового апарату.

Ідея створення новорічного концерту саме в театрі належить головному диригенту оркестру Віталію Войнову. Він розповів, що кілька ро-
ків тому в нього виникла ідея підготувати подібне свято для придністровців, і тільки тепер, саме напередодні старого нового року, вона втілилася в життя.

«Наше безпосереднє завдання – зарядити енергією глядачів і подарувати їм гарний настрій на весь наступний рік», – зазначив ідейний натхненник концерту.

Режисер театру і ведучий концертної програми Дмитро Ахмадієв побажав дістати масу позитивних емоцій, щиро повірити в дива та досягти всіляких успіхів у новому році: «Найяскравіші номери виконавців, створені з великою любов’ю, безсумнівно занурять у дивовижний новорічний світ і зігріють своїм теплом, а чарівний настрій стане частим гостем у кожній родині».

Відкрила концерт «Елочка-ёлка, лесной аромат» – одна з найпопулярніших дитячих різдвяних пісень. І раптом на сцені казка «ожила»: несподівано почав падати сніг. Актори весело кидали «сніжками» в глядачів, створюючи святковий зимовий настрій. Не обійшлося й без головних персонажів Нового року – Діда Мороза та Снігуроньки, які в ритм пританцьовували та влад підспівували солістам.

Заворожені глядачі, не встаючи зі своїх місць, здійснили кругосвітню подорож, адже на сцені лунали всім відомі світові хіти.

Дефіле в тематичних нарядах ручної роботи, виконаних Театром моди «Миллениум» зі Слободзеї, стало окрасою концерту. По самобутніх сценічних костюмах цей незвичайний колектив знають не тільки в районі, їх упізнають і в республіці.

Маленькі артисти з театральної студії «Зірка» вже не вперше виступають перед великою аудиторією. От і тепер увесь зал з величезною цікавістю спостерігав, як студійці з повною віддачею співають, танцюють, створюють яскраві образи.

Позитивом і оптимізмом була пронизана фінальна вокально-хореографічна композиція «Новий рік», в якій зайняті всі артисти концерту.

Цього вечора зал був переповнений, а квитки глядачі розкупили за декілька днів до події. Повний аншлаг свідчив про те, що мистецтво приваблює і дорослих, і молодь.

На сцені театру та у фойє панувала святкова атмосфера: яскраві ялинки чарівно світилися вогниками, стилізовано прикрашена сцена створювала відчуття казки, а новорічні фотозони так сподобалися гостям, що вони охоче фотографувалися.

Послухати чудову гру оркестру приїхало чимало гостей із найближчих міст і районів республіки. Бендерчанка Людмила з подругою намагаються якомога частіше відвідувати різноманітні концерти, особливо, що стосується духових інструментів. Жінки зазначили, що створена природою зимова казка надихає та зачаровує, а дійство на сцені зворушує та заряджає.

Глядачі бурхливими оплесками зустрічали кожен концертний номер. Вони ще довго не хотіли відпускати військових музикантів. Артисти щиро їм дякували за квіти й таке доброзичливе ставлення і сприймання їхньої творчості.


Катерина СИДОРЧУК.

Фото: tv.pgtrk.com