День призовника

Згідно з річним планом військово-патріотичного виховання та з метою вдосконалення роботи з патріотичного виховання учнів, підвищення загальнодержавної значущості призову громадян, минулого тижня для юнаків міста і району Рибницький військовий комісаріат організував на території в\ч 30652 міський захід – «День призовника».

Зі словами привітання до призовників звернувся військовий комісар полковник Олег Гайдукевич, який розповів одинадцятикласникам про значення військової служби та висловив упевненість у тому, що кожен учень свого часу успішно пройде військову службу в лавах Збройних сил.

Після урочистого мітингу юнакам продемонстрували зразки військової техніки, стрілецьке озброєння, обмундирування Збройних сил Придністровської Молдавської Республіки, провели екскурсію по казармах.

Після ознайомлення з умовами служби нинішніх солдатів, від імені призовників виступив учень МОЗ «Рибницька російська гімназія № 1» Кирило Тягульський. Він упевнений, що «служити в армії престижно, адже юнаки йдуть служити для того, щоб переосмислити своє життя, подорослішати, перевірити себе на міцність, а проходження строкової служби – громадянський обов’язок кожного чоловіка, який себе поважає».

Юнаки з цікавістю оглядали зброю, ставили різні запитання. Головне, що вони для себе з’ясували, це ті, хто планує вступати до вищих навчальних закладів, зможуть під час проходження строкової служби паралельно і вчитися. Так що за нових умов молодих людей можна буде максимально залучити до служби в армії.

Влад  ПЕТРОВ.