Нова тролейбусна лінія

У Бендерах повним ходом ідуть монтажні роботи з прокладки нової тролейбусної лінії в мікрорайоні Борисівка.

Згідно з рішенням державної адміністрації та міської Ради депутатів на ці роботи виділено кошти в розмірі 1 500 000 руб. Якщо бути більш точним, то нова лінія – це реконструкція і розширення руху тролейбусного маршруту № 5. Тролейбуси курсуватимуть новим кільцем, до якого додадуться вулиці 50 років ВЛКСМ, Крянге та Главана. Окрім городян, що мешкають на Борисівці, скористатися тролейбусом зможе і значна частина жителів Протягайлівки. Відкрити рух тролейбусів новим маршрутом планується 19 червня – в день 25-річчя виходу на лінію першого бендерського тролейбуса. Монтажно-будівельні роботи виконуються спільними силами виробничих ланок Бендерських районних електричних мереж та МУП «Комуналдорсервіс».

Бурильні роботи було доручено виконати електромережовикам не випадково. Установлення опор виконується в місцях розташування підземних комунікацій, тому їх потрібно виконувати занадто обережно. Вже у квітні планується розпочати монтаж силової електричної лінії. Новий маршрут називатиметься 5 «а» і за протяжністю стане одним із найдовших.

До запуску нового маршруту тролейбуса буде капітально відремонтовано більш ніж кілометрову дільницю вулиці Бендерського повстання. Дорожники покладуть близько 2 000 кв. м нового асфальтового покриття.

Володимир   ПУКЛІЧ.