Від серця до серця

У місті Дубоссари відбулася благодійна акція зі збирання коштів для маленької жительки міста Олександри Булан. Чотирирічна дівчинка мріє навчитися ходити, а для цього їй необхідна операція. Допомагають здійснити цю її мрію всі небайдужі жителі Придністров’я.

Олександра Булан при народженні отримала родову травму, наслідком якої стало декілька діагнозів: гідроцефалія, спастичний тетрапарез, підвивихи тазостегнового суглоба. Навчити дівчинку ходити пообіцяли російські лікарі, але для цього необхідно зробити операцію, встановити тимчасовий протез і здійснити кілька курсів реабілітації. Усі ці роки дівчинку виховує її мама Катерина. Зібрати кошти для дитини вона не в змозі, тому що не працює, а доглядає за Олександрою вдома. Звернутися до небайдужих людей по допомогу сім’ї Булан порекомендувала хрещена мати Олександри Ганна Ткачишина. До того ж вона ще й організувала благодійний концерт у Дубоссарах.

«Моя донька, на жаль, не може самостійно сидіти, їсти, ходити. Тому я не віддала її в дитячий садочок. Сподіваюся, що завдяки допомозі лікарів-професіоналів мою дитину вдасться поставити на ноги. Я дуже вдячна всім, хто відгукнувся на наше прохання допомогти зібрати кошти для проведення операції, адже придбання протезу СВОШ коштує майже дві тисячі євро. Мені виплачують пенсію на Олександру – 917 рублів. Цих коштів не вистачає навіть на найнеобхідніше, не кажучи вже про лікування. Завдяки добрим серцям у моєї доньки з’явилася реальна надія на одужання», – розповіла мати Олександри Катерина Булан.

Операцію за методом Ульзібата зроблять 11 травня російські провідні фахівці в одній із лікарень Кишинева. Вони обіцяють успішність лікування на 97 %. Головне, що залишилося зробити, – зібрати необхідні кошти.

До акції приєдналися і члени волонтерської організації «Допоможемо разом». За цей час небайдужі придністровці допомогли 50 дітям і 100 сім’ям. За словами керівника благодійного руху Олени Злотницької, в Придністров’ї є багато людей, які потребують допомоги для проведення лікування, яке дорого коштує. Також у нашій державі живе немало таких, хто має великі серця і душі й завжди відгукується на заклики волонтерів про надання допомоги. За півтора місяця придністровці зібрали 25 тисяч рублів на лікування Олександри Булан. Не залишилися осторонь і працівники культури Дубоссарського району, які організували в місті благодійний концерт.

«Хочу висловити вам величезну подяку від держадміністрації району. Світ врятує тільки доброта і краса. Спасибі, що надаєте допомогу і відгукуєтеся на такі заклики. Це найголовніше, що ми можемо зробити для наших дітей», – зазначила заступник глави Дубоссарської держадміністрації Наталія Кравець.

На благодійному концерті Катерина Булан організувала майстер-клас із виготовлення сувенірів. Усі вони були реалізовані під час проведення акції в Будинку культури «Едельвейс». Збирання коштів триває, кожен охочий допомогти чотирирічній дівчинці здійснити мрію – навчитися ходити – може зробити посильний внесок.

Надія   ІВАНОВА.