ГАЗЕТНА ПЛОЩА – кандидатам у депутати Верховної Ради

У грудні минулого року пішов із життя депутат Верховної Ради Iван Недєлков. У вищому законодавчому органі республіки він представляв інтереси громадян, які проживають на території виборчого округу № 24 «Парканський». Верховна Рада достроково припинила повноваження законодавця чинного скликання.

Депутати представницького органу влади 23 грудня 2023 року ухвалили Постанову «Про призначення додаткових виборів депутата Верховної Ради ПМР VII скликання». Дата їх проведення – 31 березня 2024 року. Голосуватимуть жителі сіл Паркани та Ближній Хутір Слободзейського району.

Кандидати в депутати Верховної Ради для ведення агітації мають право розміщати матеріали на сторінках республіканських друкованих видань. З огляду на це редакція газети «Гомін» інформує зареєстрованих ЦВК кандидатів у депутати: відповідно до норм Виборчого кодексу щотижневий мінімальний обсяг друкованої площі, що надається кандидатам безкоштовно, становить не менше 20 % від загального обсягу друкованої площі видання.

Стосовно до розміщення агітаційних матеріалів на платній основі, слід зазначити: вартість 1 см2 газетної площі становить 3,53 рубля.


Сергій ХОХЛОВ.