Напередодні сезону

ФК «Шериф» продовжує підготовку до важливих матчів Суперліги та Кубка Молдавії з футболу.


Взимку склад «жовто-чорних» поповнили нові гравці. Одним із них став бразилець Дос Сантос де Фрейтас Родриго.

В інтерв’ю прес-службі ФК «Шериф» новачок тираспольчан розповів про перехід та адаптацію в команді:

«Я вдячний долі, що маю можливість виступати за таку сильну команду. На сімейній нараді разом із дружиною ми ухвалили рішення про переїзд до Тирасполя. У швидшій адаптації допомагають бразильські земляки в команді. Намагаюся потоваришувати з усіма гравцями, дружба допомагає взаєморозумінню на полі та за його межами. Сподіваюся завдяки тренуванням покращити рівень гри, що на футбольному полі сприятиме здобуттю трофеїв разом із партнерами».

Інший новачок «ос», уругваєць Майколь Феррейра, теж поділився з журналістами думкою відносно перспектив у Тирасполі: «Це перший мій досвід на європейському континенті. В Уругваї знають, що «Шериф» є сильним колективом, зокрема усі пам’ятають про легендарну перемогу тираспольчан над «Реалом» у Мадриді».

Важливою частиною підготовки до весняного періоду футбольного сезону є проведення контрольних поєдинків. Вони сприяють напрацюванню тактичних прийомів, зіграності, тренуванню ігрових і стандартних комбінацій. На початку лютого першим суперником «жовто-чорних» став ФК «Белць». Матч завершився перемогою наших гравців з рахунком 1:0. Єдиний гол у ворота суперника забив Рашид Аканбі.

Нині тираспольчани перебувають на тренувальних зборах у Туреччині. Нещодавно вони зустрілися з казахським «Женисом». Поєдинок завершився з нічийним рахунком 0:0. Наступний матч «оси» проведуть проти київського «Динамо».

Нещодавно став відомий і розклад офіційних ігор тираспольського колективу. Виступ на чвертьфінальній стадії Кубка Молдавії з футболу «Шериф» розпочне домашнім поєдинком проти кишинівського ФК «Вікторія», який відбудеться 3 березня. Матч-відповідь команди проведуть 3 квітня на стадіоні «Joma Арена» в Кишиневі.

Нагадаємо, що восени минулого року «оси» впевнено виграли перше місце під час проведення Фази 1 Суперліги Молдавії. До Фази 2 вийшли перші шість команд, які в десяти турах розіграють чемпіонство та місця в єврокубках. Усі очки, набрані командами у Фазі 1, скасовуються.

Матчі проходитимуть удома і в гостях, проте є винятки. Наприклад, згідно з регламентом, перша команда («Шериф») проведе вдома 7 матчів, а в гостях – усього тільки 3. Обидва матчі з п’ятою та шостою командами Фази 1 (ФК «Белць» та «Дачія-Буюкани») тираспольчани проведуть на своєму полі.

Турнір для гравців «Шерифа» розпочнеться домашнім поєдинком проти ФК «Дачія-Буюкани». Він відбудеться 9 березня.

З нетерпінням чекають нових футбольних матчів команди та їхні уболівальники. Тираспольчанин Сергій упродовж багатьох років намагається не пропускати жодного домашнього поєдинку. Він поділився думкою відносно найближчих перспектив «Шерифа»:

«Сподіваюся, що чемпіонство та Кубок знову виграють наші футболісти. Коли гравці перебувають у відпустці, то бракує футболу. Присутність на домашніх матчах дарує неперевершені емоції. На початку березня разом із сином обов’язково відвідаю матчі «ос» на полі спортивного комплексу.

Бендерчанин Дмитро при нагоді теж підтримує «жовто-чорних» на стадіоні. Він розповів, що сподівається на успішний виступ тираспольчан у єврокубках, оскільки постійна участь «ос» у престижних змаганнях сприяє популяризації футболу.


Володимир ДАНИЛОВ.